Eğer bu önlemleri almazsak; ülkemizin güvenliğini, milletimizin geleceğini; sosyal medya ile birlikte doğan ve büyüyen yeni nesillerimizin zihinsel işgalini durduramayacağız diye korkuyorum.

Yıllardır hep savunduğumuz bir şey var. Ülkemizin kendi dijital altyapısı, kendi internet ağı, kendi sosyal medyası, kendi mail programı, kendi işletim sistemleri ve en önemlisi kendi veri depoları olması lazım.

İşte bunlara sahip olmazsanız bugün Facebook’un sosyal medyada WhatsApp ile ilgili aldığı karar sonrasında olduğu gibi herkes infial içinde olur. Yine ABD Başkanı Trump’a sosyal medya yasağı koyan dijital zorbalık, dijital çete diyebileceğimiz güçlerin; yaptırımları ve baskıları ile ülkemizin ve milletimizin karşı karşıya kalması çok yakındır.

Bugün kullandığımız internet ürünleri sayesinde; Türkiye Cumhuriyeti'nin 83 milyon vatandaşının bütün verileri, sosyal medya, internet, dijital sistemler üzerinden dünyaya yeni bir istikameti vermek isteyen küresel güçlerin, sömürgeci zihniyetin elinde.

Maalesef biz hala ‘zamanı gelince bakarız’ gibi yanlış bir anlayış ile yola devam ediyoruz.

Salgın hastalıklar gelince aşı üretmeye kalkıyoruz, ilaç yapmaya kalkıyoruz. Batı ülkeleri savunma sanayimize ambargo uygulayınca savunma sanayimizi geliştirmeye kalkıyoruz. Herhangi bir konuda zora düştüğümüz zaman kendimize geliyoruz ve kendimiz yapmaya üretmeye başlıyoruz.

Kendimiz yapmaya kalkmak, kendimiz üretmek, yerli ve mili üretime geçiş yapmak en doğrusu. Bütün bunlar çok doğru ama sonuç olarak geç kalınmış bir duruma düşüyoruz ve işimiz çok daha zor oluyor.

Bu sebeple, güvenlik, sağlık, dijital altyapı, tarım, gıda, su vb. gibi önemli konularda hiç vakit kaybetmeden iktidar, muhalefet, bürokrasi, STK’lar ve toplumsal ortak akıl çok hızlı bir şekilde gece gündüz çalışarak önlemlerimizi almamız gerekiyor.

Biraz daha geç kalırsak dijital zorbalık başta olmak üzere birçok konuda köşeye sıkışacağız. Sonra eyvah dememek için şimdiden aklımızı başımıza alarak; içine düştüğümüz ‘sosyal medya’ uyuşturulmasında uyanıp hepimizin kendi işimizi en güzel şekilde yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Eğer bu önlemleri almazsak; ülkemizin güvenliğini, milletimizin geleceğini; sosyal medya ile birlikte doğan ve büyüyen yeni nesillerimizin zihinsel işgalini durduramayacağız diye korkuyorum.

Editör: Haber Merkezi