Kadriye İlkokuluöğretmen Gülşah Kubatlar’ın yürüttüğü 4 güzel eTwinning projesi ile bu alandaki çalışmalarına devam ediyor.

Kadriye İlkokulu1/B sınıf öğretmeni Gülşah Kubatlar yürüttüğü; ‘Müziğin Kalp Atışları’, İlk Öğretmenim İlk Eğlencem’, ‘eTwinning Serik’ ve ‘Türkiye Çocukları Korosu’ eTwinning projeleri ile öğrencilerinin eğitim hayatlarının ilk yılında onları projelerle tanıştırdı. Projelerde farklı yöntemler kullanarak öğrencilere medya okuryazarlığı becerileri kazandırdı. Öğrencilerine çeşitli web 2 araçları öğreterek projelere aktif katılım sağlamalarına olanak verdi.

‘eTwinning Serik’ projesinin güzel amaçlarla kurulduğunu belirten Gülşah Kubatlar; aynı ilçede görev yapan Elif Zengin, Ferit İltar, Hasan Güneri, Halime İltar, Asuman Doğan Demiray ile projeyi yönettiğini ifade ederek; “Projemiz ilk defa eTwinning yapacak öğretmenlerimizle bilgi paylaşımı yaptığımız paylaşımcı bir projedir. Projemiz düzenli olarak paylaşılan eğitimlerle Serik ilçemizde eTwinning ile tanışmak isteyen herkese kapılarını açmıştır.” dedi.

‘İlk Öğretmenim İlk Eğlencem’ projesi ile ses öğretimini, dört işlem becerilerini Word Wall, cram, learning app gibi dijital oyunlar ile eğlenceli hale getirmeyi, teknolojiyi derslerde kullanmayı, öğrenci merkezli eğitimi yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Gülşah Kubatlar, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrendikleri bir sınıf ortamı oluşturduğunu belirtti.

‘Müziğin Kalp Atışları’ eTwinning projesinin öğrencilerin ritim bilgisi ve becerisini artırmak hedefiyle kurulduğunu belirten Gülşah Kubatlar, projenin amacına ulaştığını belirtti. Proje süresince ninni ve tekerlemeler, halk ozanları ve çeşitli müzik aletlerinin tanıtımıyla öğrencilerin keyifli zaman geçirdiğini söyledi.

‘Türkiye Çocukları Korosu’ projesinin ise bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulduğunu belirten Kubatlar; “Salgın döneminde evde öğrencilerimizle keyifli vakit geçirmek, müzik bilgisi öğretmek için kurulan bu proje sonunda büyük bir koroya dönüşmeyi amaçlamıştır. Sevgili Muharrem Baz öğretmenimizin eğiticiliğinde bir çok şarkı ve müzik bilgisi öğrencilerimize sunulmuştur.” şeklinde bilgi verdi.

Uzaktan eğitimin ve çocukları ekran başında tutmanın zorluğunu projelerin keyifli etkinlikleri ile aştığını belirten Gülşah Kubatlar; her zaman projelere destek veren okul müdürü Mehmet Kocabıyık‘a, bütün öğrenci ve velilerine teşekkür ettiğini ifade etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi