Arıcılık yapan üreticilere yüzde 50 hibe desteği verileceği açıklandı.

Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bakanlık tarafından sisteme kayıtlı arıcılara en az 50 kovana sahip olmaları kaydı ile yüzde 50 hibe desteği verileceğini açıkladı. Serikli arıcıların hibe desteklerle ilgili son başvurularını ise 22 Ocak Cuma günü mesai bitimine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapabilecekleri belirtildi.

Arıcılık Kayıt Sistemine 3 yıldır kaydı olan en az 50 arılı kovana sahip arıcılara KDV Hariç %50 hibe destek verilecek. Hibe desteği ile ilgili olarak başvurularda dilekçe alınacak ve dilekçede beyan edilen belgeler istenecek.

Başvuruda bulunacak olan arıcılardan şu belgeler istenecek: Nüfus Cüzdan örneği, ikamet belgesi, eğitim durumu belgesi, aks kayıt belgesi (en az 3 yıllık kayıtlı), arıcılık işletme tescil belgesi, arılı kovan sayısı (en az 50 adet), engelli/şehit yakını/gazi belgesi, iş durumu (emekli-çalışmıyor vs)

Başvurunun tamamlanması ile oluşturulacak dosyaların il müdürlüğüne gönderileceği ve değerlendirmelerin de il müdürlüklerinde yapılacağı belirtildi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi