Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik’te Cadde ve meydan düzenlemesi yapıyor. Yapılan çalışma kapsamında Prof. Dr. Yaşar Uçar Caddesi çift yönlü trafiğe açılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Yaşar Uçar Caddesi’nin, Atatürk Caddesi ile Sadıkoğlu Caddesi arasında kalan kısmını çift yönlü hale getiriyor. Çalışmalar kapsamında tarihi Çınaraltı Meydanı da yeniden düzenleniyor.

Çalışmaların tamamlanmasında sonra daha önce tek yöne dönüştürülen caddede trafik akışı çift yönlü olacak. Bu çalışma sonrasında Cumhuriyet Caddesi’nden gelen bir araç Çınaraltı Meydanı’ndan doğrudan güney yönüne devam ederek D400 Karayolu’na kadar ulaşabilecek.

UKOME Kararı

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Serik’in en eski ve en işlek caddelerinden birisi olan Prof. Dr. Yaşar Uçar Caddesi’ni UKOME kararıyla vatandaşın ihtiyacına göre yeniden düzenleniyor. UKOME Şube Müdürlüğü’nün 01.08.2019 tarihli ve 2019/462 yazısı ile Serik Orta Mahalle’de bulunan Prof. Dr. Yaşar Uçar Caddesi’nin, Atatürk Caddesi ile Sadıkoğlu Caddesi arasında kalan kısmının çift yönlü trafiğe açılması talep edilmişti. Hazırlanan geometrik düzenleme projesinin trafik düzeni ve güvenliği açısından uygun olduğu tespit edildiği bildirildi. Akabinde ise Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerinin vakit kaybetmeden çalışmalara başladığı belirtildi.

Çınaraltı meydanı da düzenleniyor

Cadde esnafının ve trafikte seyir halinde olan vatandaşların mağduriyetini göz önünde bulunduran belediye ekipleri, bugünlerde Çınaraltı Meydanı’ndan hummalı bir çalışma yürütüyor. Çalışma kapsamında tarihi Çınaraltı Meydanı da yeniden düzenleniyor. Serik’te bir ihtiyaca daha cevap verecek düzenleme ile trafik akışı daha konforlu ve güvenli hale geleceği ifade ediliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirttiler.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi