Kadriye İlkokulu öğretmenlerinden Halime Gökalp Yıldız pandeminin neden olduğu olumsuzlukları yürüttüğü projelerle kazanca dönüştürdü.

Bu dönemde verimli bir eğitim-öğretim hedefiyle 5 ayrı e-Twining projesi yürüten Halime Gökalp Yıldız, kurucusu olduğu Türkiye ve Azerbaycan ortaklı “Her Derste Oryantiring” projesi ile hem oryantiring sporunu tanıtmak hem de bu sporu bütün derslere uyarlayarak zevkli ve kalıcı bir öğrenme hedeflediklerini belirtti. Proje sayesinde öğrencilerin okumayı seveceklerini, sosyalleşeceklerini, koşarak satranç oynarmış gibi eğlenerek öğreneceklerini ifade etti.

Bu projenin dışında ‘Haydi Zeka Oyunu Oynayalım/Let’s Play İntelligence Game’, ‘7 Bölge 7 Özel Okul’, ‘Hatay’a Hayat Olalım’ ve ‘Türkiye Çocukları Korosu’ projelerini de yürütüldüğü bilgisi verildi.

‘Haydi Zeka Oyunu Oynayalım/Let’s Play İntelligence Game’ isimli uluslararası projeyle öğrencilerine her ay bir zeka oyunu öğretmek amaçlanıyor. Böylelikle akıl ve zeka oyunlarını yaygınlaştırmak ve zihinsel gelişimi oyunlarla sağlamak hedefleniyor. Oynanan oyunlar çocukların sanal ortamdan uzaklaşmasını ve aileleri ile kaliteli vakit geçirmesini sağlıyor.

‘7 Bölge 7 Özel Okul’ ise Azerbaycan ortaklı uluslararası bir proje olup özel gereksinimli bireylere farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler yapılmakta ve seminerler düzenlenmekte. Bu projede Akdeniz bölgesini Kadriye İlkokulu temsil ediyor.

‘Hatay’a Hayat Olalım’ ve ‘Türkiye Çocukları Korosu’ geniş katılımlı uluslararası sosyal sorumluluk projeleri olup Hatay’da geçtiğimiz dönemde meydana gelen orman yangınlarının vermiş olduğu zarara karşı ormanları korumak ve çoğaltmak, ayrıca bu konuda farkındalık oluşturmak amaçlayan bir proje. Türkiye Çocukları Korosu projesi ile de pandemi döneminde öğrencilerin müzik ile vakit geçirmesini sağlamak, öğrenciler evinde de olsa bir koronun parçalarını oluşturarak ekip çalışmasını öğretmek hedefleniyor.

Halime Gökalp Yıldız; tüm bu projelerle pandemi sürecini öğrencileri ve velileriyle eğlenceli olarak geçirdiklerini, projelerin her birinin öğrencilerine ayrı bir katkı sağladığını belirtti. Ayrıca kullandıkları Web 2 araçlarıyla hem öğrencileri hem de velilerinde teknolojiyi kullanmanın yaygınlaştığını belirtti.

Yıldız, projelerde kendisine destek veren okul müdürü Mehmet Kocabıyık’a, 2/B sınıfı velilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Haber. Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi