Kurallara uymuyoruz, hasta vaka oranları hala yüksek… İnsanların, esnafların umutla beklediği turizm sezonu geliyor… Kurallara uymayan vurdumduymaz insanlara sesleniyorum biraz vicdan lütfen… Yetkililerimiz lütfen denetimleri artırın…

Sağlık Bakanlığı'nın 8-14 Şubat tarihleri arasında bütün Türkiye'deki illeri kapsayan açıklamasında Antalya'da koronavirüs vakalarının yüz binde 78.20 oranına ulaştığı açıklanmıştı. Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) Cumartesi günü yaptığı haberde ise 13-19 Şubat tarihleri arasında Antalya'da vakaların arttığını bugünkü gazetemiz haberinde okudunuz.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün verilerini derleyen DHA haberine göre bir önceki hafta yüz binde 78.20 olan hasta oranı vaka oranı bu hafta 13-19 Şubat tarihleri arasında yüz binde 87.15’e yükselmiş. Edindiğimiz tahmini bilgileri göre Serik’te de vakaların bu oran ile paralele olarak artma eğiliminde olduğu belirtiliyor.

‘Tehlikenin Farkında Mıyız?’ Dedik. Neden Böyle Dedik?

Neden böyle söylüyoruz? Çünkü pandemi dolayısıyla işini kaybeden pazarına kaybeden iş yapamayan esnaflar insanlar şirketler var. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Serik'te de kan ağlayan insanlar, esnaflar, vatandaşlar, şirketler, servisçiler, şoförler, turizm esnafı ve birçok vatandaşımız var.

Ve önümüze nasip olursa yaz sezonu geliyor. Turizm sezonu açılacak. Yukarıda saydığımız bütün insanlar, herkes dört gözle vaka sayıların düşmesini, sezonun açılmasını ve işlerine dönmeyi bekliyorlar.

Hiç Vicdanlarımızı Rahatsız Etmiyor Mu?

Hafta içi akşamları 21.00’da sokağa çıkma kısıtlaması var. Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması var. Ama maalesef Serik’te çoğu kişinin umurumda değil. Antalya’dan Serik’e gelip giden bir çok insandan ‘Serik’te sokağa çıkma yasağı falan yokmuş’ sözlerin çok duyuyoruz.

İnsan olarak bu kadar vurdumduymaz hale mi geldik? Bu kadar bencillik yapmak hiç vicdanlarımızı rahatsız etmiyor mu?

Mutlaka Ceza Mı Gerekiyor?

İnsan sağlığı için, toplum sağlığı için, mutlaka devletin ceza kesmesi mi gerekiyor? Bu konuda çok şikayetler geliyor. Kısıtlamaya uymayan insanlarla ilgili çok şikayetler geliyor. Denetimler yetersiz mi? Bilemiyoruz. Ama denetimden, cezadan çok insanların biraz yaşadıkları toplumda diğer insanları düşünmeleri gerekmiyor mu? Kamu otoritesi, devlet-millet sizlerden bir şey istemiyor. Sadece

‘maskenizi takın, mesafeye dikkat edin, temizliğe dikkat edin, kurallara uyun deniyor. Hep birlikte bu hastalık illetinden kurtulalım’ diyor.

28 Bin İnsanımız Hayatını Kaybetti

Türkiye'de bu hastalık sebebiyle bugüne kadar yaklaşık yaklaşık 28 bin insanımız hayatını kaybetti. 2 Milyon 625 bin insanımız hastalığa yakalandı. Birçok insanımız hala hastanelerde. Bu hastalığı geçiren insanlar hala hastalıktan kalan rahatsızlıkları çekiyorlar.

Serik gibi turizmin, ticaretin tarımla birlikte çok önemli olduğu bölgemizde neden kurallara uymamakta ısrar ediyoruz? Acaba esnaflar, işini kaybeden insanlar, şirketler, çalışanlar ve toplumun birçok kesimi daha ne kadar dayanabilecek hiç düşünmüyor muyuz?

Sizin işiniz, keyfiniz yerinde olabilir, geliriniz yerinde olabilir, hastalık size uğramamış olabilir, siz çok rahat olabilirsiniz. Ama hiç diğer insanların durumu vicdanınızda gece yattığınızda sizi rahatsız etmiyor mu?

İnsanlar Umutla Bekliyor

Serik'te binlerce insan büyük bir umutla turizm sezonunun açılmasını bekliyor. Ama turizm sezonunun açılması, turistlerin gelmesi, turizmin canlanması, ticaretin canlanması, tarımın canlanması, hepsinin şartı vaka oranlarının yani hastalığın çok aşağılara çekilmesi olduğunu bilmiyor muyuz?

Eğer kurallara uymamaya devam edersek; bu oranların aşağı düşmesi zor görünüyor. Lütfen sadece kendiniz değil başka insanları da düşünün. İnsanlar evlerine ekmek, aş götürmek, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak, okula göndermek, hayatlarını idame ettirmek için büyük bir umutla sezonu bekliyorlar.

Denetimleri En Üst Seviyeye Lütfen Çıkarın

Lütfen kurallara uyuyalım. Kendimiz için olmasa bile insanların hayat haklarına, yaşam haklarına, çalışma haklarına saygı gösterin. Buradan yetkililere de seslenmek istiyorum. Kurallara uymayanlara gereken cezai müeyyideyi mutlaka uygulayın. Denetimleri en üst seviyeye lütfen çıkarın, vatandaşın sizden beklentisi bu. Son söz olarak biraz vicdan, biraz düşünme, biraz akıl diyorum.

Editör: Haber Merkezi