Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş geçtiğimiz hafta içerisinde Manavgat'a yaptığı bir ziyarette düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalar refikimiz Manavgat'ın Sesi gazetesinde yayınlandı.

Komşu gazetemizde yayınlanan habere göre AK Parti İl Başkanı, pandemiye rağmen Cumhur İttifakı'nın Antalya'daki oy oranının yaptırdıkları son ankete göre %47.84 olduğunu ifade etti. Başkan Taş hedeflerinin yüzde 50’nin üzerine çıkmak olduğunu söyledi

İl Başkanı Taş’ın açıklamalarına göre Cumhur İttifakı'nın bu oy oranı hem 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerine göre hem de 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlere göre Cumhur İttifakı'nın Antalya'daki oy oranının yükseldiğini ifade ediyor.

2018 ve 2019 seçimlerinde Cumhur’un oy oranları…

2018 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Antalya'daki oy oranı %45.1 olarak gerçekleşmişti. 2018 yılı Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde ise Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ise Antalya'da %42.8 olmuştu.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ise Cumhur İttifakı'nın adayı Menderes Türel'in oy oranı %46.2 olarak gerçekleşmişti. Yerel seçimler sonuçlarına göre İl Genel Meclis olarak tabir edilen oylarda ise Cumhur İttifakı'nın üyelerinden AK Parti'nin Antalya oyu yüzde 34.3, MHP'nin oyu %9 olarak sandıktan çıkmıştı.

Taş’a göre Cumhur’un oyları Antalya’da arttı…

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın açıkladığı son anketlerde yer alan %47.84’lük oy oranı Cumhur İttifakı’nın özellikle 2018 seçimlerine göre oylarını bir hayli artırdığını gösteriyor.

Açıklanan bu oran yerel seçimler göre de oyların bir miktar Cumhur İttifakı adına arttığını gösteriyor. İbrahim Ethem Taşın açıklamalarına göre pandemiye rağmen neredeyse yüzde 50’ye yaklaşmış olan Cumhur ittifakı'nı Antalya'da oy oranı ittifakı oldukça iddialı bir konuma getiriyor.

Millet İttifakı’nın şimdiki oy oranı ne?

Köşe yazımızın manşetinde sorduğumuz soruya gelecek olursak. ‘Millet İttifakı’nın Antalya’daki Oyu Kaç?’

Merak ettiğimiz şu; acaba Millet İttifakı bu günlerde Antalya’daki durumu ile ilgili herhangi bir için anket yaptırdı mı? Millet İttifakı'nın bugün itibariyle Antalya'daki oy oranı nedir? Çünkü pandemiye rağmen oylarını artırdığını ifade eden bir Cumhur İttifakı üyesi parti var.

Millet’in son iki seçimdeki oy oranları…

Millet İttifakı'nın 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimlerindeki Antalya oy oranı %47 olarak gerçekleşmişti.

Aynı ittifakın 31 Mart 2019 yerel seçimlerindeki adayı Muhittin Böcek’in oy ise %50.6 oy oranı ile başkan seçildi. Millet İttifakı’nın İl Genel Meclisi oy oranları ise yüzde olarak; CHP'nin 37.9, İyi Parti'nin 9.4, Saadet Partisi'nin 1.8 olarak gerçekleşmişti.

Aradan geçen 2 yıl sonunda…

Mart ayı ile birlikte aradan geçen 2 yıllık süreçte acaba Millet İttifakı’nın Antalya’daki oy durumu nedir diye ben dahil birçok insan merak ediyor.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesini millet ittifakı adayı kazanmıştı. Antalya'daki 11 ilçe de millet ittifakı adayları tarafından kazanılmıştı.

Bir nevi Antalya'da 2019'dan sonra iktidara gelen Millet İttifakı’nın geçen 2 yıllık süreçte oyları arttı mı? Azaldı mı? Yoksa yerinde mi sayıyor?

Başkan Muhittin Böcek’in hastalık ile mücadele ettiği dönemde yaşananlar, ilçe belediyelerinin performansları, Büyükşehir'in performansı, Millet İttifakı'nın genel performansı acaba oylarını ne yönde, ne kadar etkiledi? Bu gerçekten merak edilen bir konu.

Umarız Millet İttifakı'nın Antalya yöneticileri, Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın yaptığı iddialı oy oranı açıklamasına karşı bir açıklama yaparlar böylece bizim de merakımız giderilmiş olur.

Sayın okuyucularımız, ‘bazı anket şirketlerinin bu konu ile ilgili verileri var’ diyebilirler. Ama bizim için önemli olan Millet İttifakı üyelerinin bu konuda ki resmi açıklamaları.

İttifakların Serik’teki oy oranları nedir derseniz; bu başlı başına farklı bir konu. Çok bilinmeyenli bir denklem girişi gibi olan Serik’teki ittifakların oy oranları meselesine ‘Antalya ittifakları’ oy oranları sonrasında bakarız…

Editör: Haber Merkezi