Mustafa Nazmi Güven Anaokulu öğrencileri ‘Objektifimden Anı Yakala eTwinning’ uluslararası proje ile Serik fotoğraflayarak kentin kültür ve tarihinin tanıtımını yapıyorlar.

Serik Mustafa Nazmi Güven Anaokulu öğretmenlerinden Gül Kara (kurucu) ve Selda Çelikezen’ in yürüttüğü, ‘Objektifimden Anı Yakala eTwinning Projesi’ 4 ay sürecek bir proje. Projeye, Türkiye’den 10 öğretmen İspanya’dan 1 öğretmen, Polonya’dan 1 öğretmen, Portekiz’den 1 öğretmen katılıyor.

Proje kapsamında her ay belirlenen konuya göre öğrenciler fotoğraf çekiyor, ürün oluşturuyor ve çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapıyorlar. Ortaklarla birlikte her ay webinarlar düzenlenerek proje planı hakkında fikir birliği sağlanıyor. Her ortak kendi öğrencilerine proje hakkında bilgi vererek öğrencileri etkinlik için yönlendiriyor.

Projenin amaçları

‘Objektifimden Anı Yakala eTwinning Projesi’nin amaçları şöyle sıralanıyor: Görsel algıyı geliştirmek, duygusal yönden kendini deşarj etme, çevreyi gözlemleme, analiz etme ve etrafındaki nesnelerin veya olayların farkında olmak. Öğrencinin çevresiyle derin bir bağ kurmasını; kendilerini özgürce ifade etmelerini sağlamak. Çocukların her duruma ya da tahmin edilmemiş olaya uyum sağlama yetisi kazandırmak. Dil ve konuşma becerilerini geliştirme, iletişim becerilerini geliştirme, özgüven duygusunu geliştirmek. Çocuklar için bir ilgi alanı oluşturmak.

Şubat ayı çalışmasında öğrenciler çevrelerinde yaşayan hayvanların fotoğraflarını çekerek, sokak hayvanları için artık materyaller kullanarak barınak, kuş yuvası, yemlik, su kapları oluşturdular.

Proje sorumlusu öğretmenler Gül Kara) ve Selda Çelikezen şu bilgileri verdiler; “Mart ayı çalışması yaşadığımız şehri kültürümüzü tanıtmak ve fotoğraflandırmaktı. Proje kapsamında şehrimizi tanıtan simgesel ürün, nesne ve eşyaların hazırlanıp proje arkadaşlarına gönderilmesidir. Bu kapsamda Serik Mustafa Nazmi Güven Anaokulu öğrencileri Antalya’yı tanıtan fotoğraflar çektiler bundan sonra şehrimizi tanıtan hediyeler hazırlayacak ve belirlenen proje okullarına gönderecekler. Böylece projeye ortak olan okulların öğrencilerinin kaynaşmasının ülkemizin kültürel ve tarihi tanıtımına katkı sağlayacağı hedeflenmektedir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi