Serik’te 250 gr. pide 3 TL., 400 gr pide 5 TL.’den satılacak. Fırınlarda pide üretimi ise iftara 1 saat kala sona erecek.

Ramazan ayının en önemli sembollerinden ve olmazsa olmazlarından ramazan pidesi bugünden itibaren Serik’te fırınlarda üretilmeye başladı. Pideler fırınların vitrinlerinde yerini aldı.

Ramazan ayının ilk günü iftar saatinin yaklaşması ile birlikte pideye olan talep te arttı. Zobu Unlu Mamülleri de Serik’te taş fırın olarak sadece Ramazan ayında pide üreten işletmelerden bir tanesi. Ramazan ayı boyunca fırınlarında pide üretimi yapılarak satılacağını söyleyen İşletme Sahibi Kadir Zobu; “Korona virüs tedbirleri kapsamında iftara 1 saat kala pide ve ekmek üretimimiz sona erecek. Ancak iftar saatine kadar satışlarımız devam edecek. Serikli vatandaşlarımız bu süreleri göz önüne alarak daha önce pidelerini gelip alabilirler.” Dedi

İftar sonrası satışlar devem edecek

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ramazan Tedbirleri” genelgesine göre Serik’teki fırınlarda pide üretimi iftara bir saat kala duracak. Genelgeye göre Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil olmak üzere pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak.

Satışlar ise iftar saatine kadar devam edebilecek. İftardan sonra ise fırınlar yine fırınlarda üretim, satış ve diğer çalışmalar sürecek.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi