Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, 17 gün sürecek olan kısıtlama süresince esnafların hangilerini açık olacaklarını ve hangi şartlarda çalışacakları konusunda bilgi verdi.

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, 29 Nisan 2021 saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 pazartesi günü saat 05.00'e kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında esnafların hangilerini açık olacaklarını ve hangi şartlarda çalışacakları konusunda bilgi verdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde şunları söyledi; “Bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi esnafımız saat 10.00 ile 17.00 arası alkol satmamak kaydıyla açık, aynı zaman dilimi içerisinde paket servis olarak çalışılabilecek.

Lokanta, restoran, tatlıcı, pastaneci vb. gibi yeme içme yerleri ise 29 Nisan 2021 ile 13 mayıs 2021 tarihine kadar 24 saat esasına göre; Ramazan ayının sona ermesiyle ise saat 01.00’e kadar paket servisi olarak açık olacak.

Sanayi Esnafları

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş sanayie esnaflarında ise kısıtlamadan muaf olanların çalışma şartları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“İmalatçı Esnaflar: Plastik doğrama, mobilya, demir doğrama vb. esnaflarımız dükkanları açık, imalat işine devam edecekler. Montaja giderken servis araçlarında vergi levhası fotokopisi, ustalık belgesi fotokopisi ve çalışanların SSK çıktısını bulundurmaları gerekmektedir.

Tamirci Esnaflar: Dükkanlar kapalı. Sadece yolda arıza müdahalesi şeklinde hizmet verecekler. Yine araçlarında vergi levhası fotokopisi, ustalık belgesi fotokopisi ve varsa yanında elemanı onunda SSK çıktısını bulundurmaları gerekmektedir.

Servis Hizmeti Veren Esnaflar: Klimacı, elektrik tesisatçısı, anahtarcı vb. servis hizmeti veren esnafımızın dükkanı kapalı. Fakat arıza bildirimlerinde arızaya müdahale için araçlarında vergi levhası fotokopisi, ustalık belgesi fotokopisi ve varsa yanında elemanı onunda SSK çıktısını bulundurması gerekmektedir.

İnşaat Sektörü Esnafları: İnşaat şantiyesi çalışanları ve inşaat montaj işi yapan ustalarımız, vergi levhası fotokopisi, ustalık belgesi fotokopisi ve varsa yanında elemanı onunda SSK çıktısını bulundurmaları gerekmektedir.

Tarım Sektörü Esnafları: Tarımsal üretime ilişkin zirai ilaç̧ tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satışı yapılan işyerleri ve buralarda çalışanlar ile tarım sulama dinamolarının tamirini yapan bobinajılar muaf olarak çalışmalarını sürdürebilecekler.

Bunların dışında, üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar ile lastik tamircileri esnaflarımız kısıtlamadan muaf tutulmuşlardır.

Bu sektörlerin dışında kalan tüm sanayi ve diğer esnaflarımızın 29 Nisan 2021 saat 19.00’den 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah saat 05.00'e kadar dükkan açmaları ve sokağa çıkmaları yasaktır.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi