Yaşar Emirdar: “Beşkonak'tan içme suyu gelecekti 30 sene oldu. Yahu hala 30 senedir milleti kandırıyorlar. Neredesiniz yahu ben mi yapacağım? Eğer yapamıyorsanız yapacağız demeyin.”

Demokrat Parti Antalya İl Başkanlığı görevine atanan Mahmut Çil, Demokrat Parti (DP) Serik İlçe Başkanlığını ziyaret etti. DP İl Başkanı Mahmut Çil’in ziyaretinde ev sahipliğini Demokrat Parti Serik İlçe Başkanı Yaşar Emirdar yaparken, yönetim kurulu üyeleri ve partililer de ziyaret iştirak ettiler.

Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan ziyarette konuşan İl Başkanı Çil Antalya genelinde bütün ilçelerde teşkilatlanmayı bitirerek milletle kucaklaşacaklarını ve gece gündüz çalışacaklarını belirtti.

“Biz aynı misyonun neferleriyiz”

Demokrat Parti’nin millet, devlet ve Cumhuriyet ile birlikte olan herkesi kucaklayan bir parti olduğunun altını çizen Demokrat Parti Serik İlçe Başkanı Yaşar Emirdar ise konuşmasında şunları söyledi; “İl başkanımız Sayın Mahmut Çil ilçemizi ziyaret etti bizi onurlandırdı. Partili ve yönetici arkadaşlarımla kendisini karşıladık ilçemiz hakkında brifing verdik. Antalya genelinde tekrar teşkilatlanmak için fikir alış verişi yaptık. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ederim. Şu anda zor dönemler yaşıyoruz zor dönemde göreve almak önemlidir, kolay zamanlarda herkes bu işe talip olur. Mahmut başkanımız da bu görevi en iyi şekilde yapabilecek başkanımızdır. Mahmut başkanımla biz aynı misyonun neferleriyiz uzun yıllara dayanan dostluğumuz var.”

“Zeminimiz sağlam”

“Demokrat Parti millet ile devlet ile Cumhuriyet ile birlikte olan herkesi kucaklayan bir partidir. Ben Antalya özelinde Kaş’tan Gazipaşa'ya kadar iyi bir teşkilatlanma ile çok partimizin çok iyi neticeler alacağını ve çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Çünkü biz burada güçlüyüz. 2002 yılı seçimlerinde partimiz 9.9 oy oranı ile barajın hemen altında kalmasına rağmen Serik ve Antalya'da oy oranımız yüzde 20’lerin üzerindeydi. Serik'te Antalya'da bizim zeminimiz var zeminimiz sağlam. Serik ve Antalya'nın ovaları rahmetli Süleyman Demirel'in açtığı su kanalları ile yeşerdi. Biz genelde ve yerelde iktidara geldiğimizde bu sulama sistemleri kapalı hale getirip üreticilerimize dağıtacağız.”

“Neredesiniz yahu ben mi yapacağım?”

“Yerel yönetimler ve yerel seçimler çok önemli. Hizmet istendiği zaman hep denir ki belediyenin parası mı var? Belediye başkanları işçi çıkarıyor, onu yapıyor bunu yapıyor. Belediye başkanları param yok diyemez bunu söyleyemez böyle bir lüksleri yok. Belediye başkanları o kaynakları yaratmak zorunda. Serik tarımda dünyanın en zengin yeri ilan edildi, turizmde dünyanın en zenginleri ilan edildi, G20 zirvesi Serik'te yapıldı dünya buraya geliyor. Sen oradan payını alamıyorsan suç milletin değil.

Söylediklerim sadece bugün ile ilgili değil geçmişten bugüne hep söylüyoruz. Serik'te içme suyu sorunu uzun yıllardır var ve hala sürüyor. Beşkonak'tan içme suyu gelecekti 30 sene oldu. Yahu hala 30 senedir milleti kandırıyorlar. Neredesiniz yahu ben mi yapacağım? Eğer yapamıyorsanız yapacağız demeyin.”

Mahmut Çil: “Aynı davanın insanlarıyız.”

“Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Mahmut Çil ise konuşmasında şunları ifade etti; “Daha önce biz bir görevi 2 defa yaptık sonrasında ise gençlerimiz devam etsin düşüncesi ile çekilmiştik. Ancak şartlar bizi tekrardan bu konuma getirdi Biz de göreve gelir gelmez yeniden partimizin teşkilatlanması için çalışmalarımıza başladık. Serik ilçe teşkilatımız zaten biz gelmeden önce şekillenmişti. Yaşar Bey'in de başkanı olmasından çalışmalarından dolayı memnun olduk zaten biz aynı jenerasyonun aynı dönemin aynı davanın insanlarıyız.”

“Tek tek vatandaşlarımızda görüşeceğiz.”

“Demokrat Partimizi ayağa kaldırmak için her türlü çalışmayı yapacağız ilçelerimizi, mahallelerimizi, köylerimizi dolaşacağız. Yine bazı ilçelerde mevcut teşkilatlarımız var. Diğer ilçelerimizde ise teşkilatlarımızın kongrelerinin yapılması lazım onları yapacağız. İlçe kongrelerimizi tamamlandıktan sonra arkasından Antalya İl kongresini yapacağız. Daha sonrasında ise büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu süreçte partimizi güçlendirmek için de gece gündüz tüm Antalya’mız da merkezde ve ilçelerde milletimiz ile bir araya gelerek tek tek vatandaşlarımızda görüşeceğiz.”

“Genel Başkanımız Serik’e Gelecek”

“Genel Başkanımızdan şunun sözünü aldık. Biz ne zaman istersek milletimiz ne zaman isterse Antalyalılar, Serikliler ne zaman hangi saatte hangi günde isterse genel başkanımız buraya geleceğini söyledi. Genel Başkanımız milletimizle buluşmaya hazır vatandaşımız ne zaman isterse vatandaşlık gelecek ve vatandaşlarımıza buluşacak.”

“Medyada yer bulamıyoruz yerel basına teşekkür ederiz”

“Demokrat Parti olarak medyada yer bulamıyoruz, Genel Başkanımız Gültekin Uysal da medyada yer bulamıyor. Bu sebeple bizim milletimize gideceğiz, milletimizin ayağına gideceğiz. Vatandaşlarımıza görüşüyoruz dertlerini sorunlarını dinliyoruz. Ayrıca bize yer veren yerel basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz.”

DP Antalya İl Başkanı Mahmut Çil ve Serik İlçe Başkanı Yaşar Emirdar 27 Mayıs’ın yıldönümü olması dolayısıyla merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarına rahmet ve minnetle andıklarını ifade ettiler.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi