Serik’teki 13 devlet lisesine bu yıl 210’u sınavla olmak üzere toplam bin 854 öğrenci kontenjanı açıldı.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında özel okullar dışında kalan Serik’teki 13 devlet lisesine bin 854 kişilik kontenjan açıldı. Geçtiğimiz hafta sonunda yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) heyecanı yaşayan öğrenciler sınav sonuçlarını merakla beklemeye başladılar. Sınav sonuçlarına göre tercih yapacak olan öğrenciler Serik’te sınavla öğrenci alan 3 okula tercih yapabilecekler.

Önümüzdeki eğitim öğretim yılında, Serik Anadolu Lisesi 150, Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 30’ar öğrenciyi sınavla okula kabul edecekler. Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri hem sınavla hem de sınavsız öğrenci alıyorlar.

Serik’in proje okulu olarak ön çıkan ve sınavla öğrenci alan Serik Anadolu Lisesi geçen yıla göre bu yıl daha az öğrenci alacak. Lise geçen yıl 238 olan kontenjanı bu yıl 150’ye düşmüş. Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de geçtiğimiz yıl 60 olan kontenjanını bu yıl 30’a düşürmüş. Geçen yıl kontenjanların fazla olması sınava giren öğrenci sayısının bütün yıllara göre oldukça yüksek sayıda olması olarak belirtiliyor.

Sınavla öğrenci alan liseler dışında geriye kalan 6 Anadolu Lisesi (mesleki olmayan) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında sınavsız olarak toplam 568 öğrenci kontenjanına sahip. Sınavsız olarak öğrenci alacak olan meslek liseleri ise toplam 886 kontenjana sahipler.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi