Başkan Özkan; “ Biz siyasete ne alırız diye değil ne verebiliriz diye girdik. Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Konuşan ve özgür bir Türkiye ve güler yüzlü bir gelecek istiyoruz. Allah'ın izniyle gümbür gümbür geliyoruz.”

Demokrasi ve Atılım Partisi Serik İlçe Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongrede tek aday olan mevcut Başkan Uğur Özkan yeniden başkan seçildi. Antalya genelinde Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi’nin ilk kongresi olma özelliğini taşıyan DEVA Serik kongresi yapıldı. Karalar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Satıcı, Antalya İl Başkanı Özgür Özbek, delegeler, partililer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan kongrede Divan başkanlığını Antalya İl Başkan Yardımcısı Rafet Aslan yaptı.

“Serik adeta üvey evlat muamelesi görüyor”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Deva Partisi Serik İlçe Başkanı Uğur Özkan şunları söyledi; “13 Kasım 2020 de Genel Merkez tarafından ilçe başkanlığı görevine atandım. Bugün burada birinci olağan kongremizi yapıyoruz. Bu ülkenin sorunları var. Hemen çözülmesi gereken sorunlar bunlar. Bunlar ekonomi, sağlık, eğitim, adalet. Bunun dışında konuşmaktan ve işsizlikten çekinen gençler var. Cinayete, şiddete kurban giden kadınlarımız var. Evlerine ekmek götüremeyen vatandaşlarımız var. Bu sorunları çözmek için DEVA Partisi olarak elimizi taşın altına koyduk. Serik halkı çok merttir. Ama adeta üvey evlat muamelesi görüyor. Serik olarak turizmde yeterli hakkımızı alamıyoruz. Tarımda hakkımızı alamıyoruz. Güneşten, akan Köprü Çayından hakkımızı alamıyoruz. Serik adeta üvey evlat muamelesi görüyor. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın önderliğinde bu gidişata hep birlikte dur diyeceğiz.”

“Bu durum Serik adına üzücüdür.”

Bu kadar verimli topraklarımız olmasına rağmen profesyonel tarım yapamıyoruz. Seçim zamanı her gelen milletvekili çiftçimizin, esnafımızın sırtını sıvazlayıp gidiyor. Maalesef ilçemiz her konuda mağdur. Serik Antalya'nın hatta dünyanın sayılı beş yıldızlı otellerini ev sahipliği yaptığı halde; tarım ve turizmin başkenti olduğu halde ve Antalya merkezine en yakın ilçelerden biri olmasına rağmen yeterince gelişmemiş bir ilçe olarak kalmıştır. Bu durum Serik adına üzücüdür.”

“Durmayacağız, yorulmayacağım, kırmayacağız.”

“Serik'te aşılacak çok tepe gidilecek çok yolumuz var. İnşallah ilçemizin hak ettiği gelişmişliğe ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Allah'ın izniyle tüketen değil üreten bir toplum olacağız bu konuda iddialıyız. Biz yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz. Durmayacağız, yorulmayacağım, kırmayacağız. Ayrıştırmadan sen ben demeden biz diyerek Allah'ın izniyle başaracağız.”

“Gümbür gümbür geliyoruz”

“Güç insanı yoldan çıkartır mutlak güç ise insanı tamamen saptırır. Maalesef ki ülkemizin geldiği nokta tam olarak bu haldedir. Genç kardeşlerime buradan çağrı yapıyorum. Biz siyasete ne alırız diye değil ne verebiliriz diye girdik. Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Genç kardeşlerim sizlerin de sorumluluk alma vakti geldi. Konuşan ve özgür bir Türkiye güler yüzlü gelecek istiyoruz. Onun için sizin de elinizi taşın altına koyma zamanı geldi. Her konuda arkanızda durmaya söz veriyorum Allah'ın izniyle gümbür gümbür geliyoruz.”

67 delegeden 48’inin oy kullandığı Deva Partisi Serik İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi seçiminde Uğur Özkan 48 oyla yeniden ilçe başkanı seçildi.

Haber: Osman Türkçe

Deva Partisi Serik İlçe Yönetim Kurulu Şu İsimlerden Oluştu:

Başkan:

Uğur Özkan

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Mümine Tanrıverdi

Atilla Yapıcı

Gökhan Şahin

Fatih Yılmaz

Nadir Saygın Babacan

Onur Akbulut

Nurcan Öztaş

Fatma Tunç

F. Sultan Mehmet Mert

Murat Ali Keleş

Mutlu Durmaz

Hasan Kurt

M. Şemsettin Arıkan

Seyfettin Torbalı

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

Serkan Karalay

Yahya Baran

Seral Yeşil

Durmuş Meke

İl Kongre Delegeleri

Mümine Tanrıverdi

Gökhan Şahin

Onur Akbulut

Fatih Yılmaz

Atilla Yapıcı

Nadir Saygın Babacan

M.Şemsettin Arıkan

Seyfettin Torbalı

Hasan Kurt

Mutlu Durmaz

Nurcan Öztaş

Fatma Tunç

F.Sultan Mehmet Mert

Murat Ali Keleş

Serkan Karalay

Durmuş Meke

Yahya Baran

Bilal Tanrıverdi

Editör: Haber Merkezi