Serik Tekeli İlkokulu, ‘eTwinning School’ unvanının alarak ilçemizin ilk eTwinning okulu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojisi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaları yürütülen eTwinning faaliyetleri kapsamında başarılı olan Serik Tekeli İlkokulu’na ‘eTwining School’ Bayrağı ve Levhası verildi.

Ödül töreni Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonunda gerçekleşti. Tekeli İlkokulu Müdürü Adnan Keser’e eTwinning School Bayrağı Ve Levhasını Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mehmet Karakaş verdi. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Okul öncesi öğretmeni Elif Zengin tarafından yürütülen eTwinning projeleri 5 Ulusal, 2 Avrupa kalite etiketi aldı. Ayrıca 2019 yılında Avrupa Kalite Levhası alan Tekeli İlkokulu 2020 Avrupa Kalite Etiketi Levhasını da aldı.

Tekeli İlkokulu Okul Müdürü Adnan Keser konu ile ilgili şunları söyledi; “e-Twinning School” bizler için başarının ötesinde, inancın, umudun, emeğin, çalışmanın, birlik beraberlik ruhunun tescillenmesidir. Hayallerimizin tomurcuklanması, bir ilkokulun neleri başarabileceğinin nişanesidir. Eğitim vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Bilindiği gibi eTwinning School bayrağı ve levhası alan okullar Bakanlığın projelerinde pilot okul olarak değerlendirilmekte, ayrıca Avrupa Birliği Erasmus+ Projelerinde öncelik kazanmaktadır. ‘eTwinning School’ unvanının okulumuza kazandırılması biz öğretmen ve öğrencilerimiz için gurur vericidir. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerime, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum”

Törene katılan Tekeli İlkokulu Müdür yardımcısı Ferit İltar ise; “2019-2020 eğitim öğretim yılında eTwinning faaliyetleri kapsamında 2 Avrupa Kalite Etiketi, 5 Ulusal Kalite Etiketi yanında, Avrupa Kalite Etiketi Levhası, eTwinning Okulu Levhası ile Bayrağını almaya hak kazanan okulumuz projelerine devam etmekte ve ilçemizdeki diğer okullara da öncülük etmektedir." dedi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Teşekkür Belgesi alan Tekeli İlkokulu öğretmeni Elif Zengin’ eTwinning okulu olmanın yararları ile ilgili şu bilgileri verdi; “eTwinning Okulları, tüm okulların eTwinning'ten nasıl faydalanabilecekleri ile ilgili harika örneklerdir. eTwinning değerlerini ve pedagojisini tanıtmada aktif rol oynarlar, yerel toplulukları için birer referans noktasıdırlar ve diğer okullar için bir model teşkil ederler. eTwinning'in önemini ve değerlerini tanır, okul yönetiminin desteğiyle bunları okulun politikalarına, uygulamalarına ve mesleki gelişim süreçlerine dahil eder. Bu okullarda öğretmen takımları birlikte çalışır, projelere tüm okulun katılımının sağlandığı görülür. Bir eTwinning Okulu statüsüne ulaşma kavramı, objektif olarak değerlendirilebilecek bileşenlerle yapılan gelişimsel bir yolculuktur. Bu bir rekabet değil, bir seviyeden diğerine doğru gerçekleştirilen bir ilerleme sürecidir. Tüm eTwinning Okullarının pusulası, eTwinning Okul Misyonu'dur.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi