Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi dokuzuncu mezunlarını verdi.

Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi mezun olan öğrencileri için bir mezuniyet töreni düzenledi. Gecede gençler aileleri ile birlikte liseyi bitirmenin sevinç ve heyecanını yaşadılar. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mezuniyet töreninde, geleneksel bayrak flama devir teslimi gerçekleştirildi. 12. sınıflar 11. sınıflara geçen yıl kendilerinin aldıkları emaneti gururla teslim etti. Aralıksız on iki yıl boyunca Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumlarında yaşayan on öğrenci, sahnede İlköğretim Müdürü Savaş Sargın'dan hediyelerini alarak bu anı ölümsüzleştirdi.

Okul birincisi Yusuf Kilik, yaş kütüğüne isimliğini çaktıktan sonra, konuşmasında kendisini bugüne getiren ailesine, üzerimde emekleri çok dediği öğretmenlerine ve kendisine tatlı rekabet ortamında kardeşliği, dostluğu tattıran arkadaşlarına teşekkür etti.

Halil Topçuoğlu, ‘Özel Akdeniz Yükseliş’ markasını ülkemize kazandırdık’

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Halil Topçuoğlu şunları söyledi; "İki yıldır virüs belası ile uğraşıyoruz. Müthiş zorluklar yaşadık. Yüz yüze eğitime ara verdik. Bunları da maalesef film gibi izledik. Okul olarak pandeminin eğitim öğretimi sekteye uğrattığı 2020 Mart'ından bu yana sizlerin tercihi ile daima çocuklarımızın yanındaydık. İnternet üzerinden bu süreci sağlam teknolojik altyapısı ile en iyi yöneten okul olduk. Gurur duyduğum öğretmen kadromla öğrencilerimize ulaştık. Okulumuzun açık olduğu zamanlarda ise en üst seviyede sağlık önlemleri ile eğitim-öğretimi gerçekleştirdik. Etütlerimize hiç ara vermedik. Hemen her hafta sonu deneme sınavları yaptık. Zor olanı kolay kılmak için çok çalıştık. Başkalarının lütfu ile değil, kendi çabamızla ‘Özel Akdeniz Yükseliş’ markasını ülkemize kazandırdık. 2012'den beri erdemli ve ahlaklı doktor, mühendis, hukukçu ve öğretmenleri bu güzel vatana hediye ettik. Dünya şampiyonu olduk. Doğru yolda yürüyerek, kimsenin hakkını yemeden, emeğini çalmadan eğitim yolculuğumuza devam edeceğiz. Tabii bu saydıklarımı gerçekleştirebilmemiz için bizlerle eğitim yolunu seçen sizlere, ailelerinize teşekkürü borç bilirim. Yolunuz bahtınız açık olsun.”

Çalık; “Ne Söz Verdiysek Eksiksiz Yapıyoruz.”

Lise yaşamlarında davranışlarıyla olduğu kadar akademik başarılarıyla öne çıkan okul birincisi Yusuf Kilik, okul ikincisi Emirhan Karataş ve okul üçüncüsü Tolga Cansız aileleriyle sahnede bu gurur yaşarken okul birincisi Yusuf Çelik hediyesini Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık' tan aldı. Çalık yaptığı konuşmada; “Değerli misafirler sizlerin teveccühleri, bizim çabalarımızla okulumuz artık bir Türkiye markası. Eğitim-öğretime Serik'te biz yön veriyoruz. Başarılarımızla herkes bizi tanıyor. Türkiye'de çok az okulun armasında dünya şampiyonluğu var. Çok az okul, kendi elektriğini üretebiliyor. Bizim okulumuz bu güzel coğrafyaya hizmete kendini adamış durumda. Ne söz verdiysek eksiksiz yapıyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız daha iyi daha nitelikli yetişsin diye var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi

Mezuniyet gecesinin sonunda gençler keplerini coşkuyla havaya fırlatıp yerel sanatçıların keyifli müzikleri eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi