Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Serik birincisi Özel Akdeniz Yükseliş Koleji’nden çıktı.

2020-2021 Lise Geçiş Sınavları Çarşamba günü açıklandı. Açıklanan sınav sonuçlarına göre Özel Akdeniz Yükseliş Koleji 8. Sınıf öğrencisi Mehmet Bözcek’in Serik birincisi olduğu bildirildi. Bözcek’in 90 sorudan 89 soruyu doğru yaptığı belirtildi. Sınav sonuçlarına göre Akdeniz Yükseliş Koleji’nde, %1’lik dilimde üç öğrenci olduğu ifade edildi. Okul genel başarısında ise %5’lik dilimde 19 öğrenci, %10’luk dilimde ise 28 öğrencinin yer aldığı açıklandı.

Çalık, “Başarı Çıtasını Yükseltmenin Onurunu Yaşıyoruz.”

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalık şunları söyledi; “Akdeniz Yükseliş Koleji olarak hem LGS’de hem de üniversite sınavlarında öğrencilerinin yakaladığı başarılardan ve derecelerden oldukça memnunum. 35 Yıllık eğitim tecrübesiyle öğrencilerimizi ortaokuldan liseye uğurlarken başarı çıtasını biraz daha yükseltmenin onurunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere 6 Haziran Pazar günü yapılan LGS’de oldukça zorlayıcıydı. Biz okul olarak geçen yıl Ağustos ayından beri pandeminin olumsuz sonuçlarına rağmen dur durak bilmeden öğrencilerimizi sınava hazırladık. Öğrencilerimizi her hafta sınavlara alarak onların eksik taraflarını tespit edip sınav için nokta atışlar yaptık.”

‘İlçemizin Gururu Olduk’

“Tüm bu çalışmanın semeresini aldığımıza inanıyorum. Geçen yıl Türkiye birincisi çıkarmıştık. Bu yılda zorlu sınavda öğrencimiz Mehmet Bözcek 1 matematik sorusunu yanlış çözerek 89 doğru ile Serik birincisi olmuştur. Sınav sonuçlarına göre %1’lik dilimde üç öğrencimiz, üstün başarı sağlamıştır. Okul genel başarısında %5’lik dilimde 19 öğrencimiz, %10’luk dilimde ise 28 öğrencimiz yer almıştır. Akdeniz Yükseliş Koleji olarak yeni yılın hazırlıklarını şimdiden tamamlayarak 8. Sınıfa geçecek öğrencilerimizi de LGS’de başarılı kılmak için Ağustos ayında sınav hazırlık programına alacağız.

Hedefi bu sınavlarda yüksek olan tüm öğrencileri okulumuza bekliyoruz. Tecrübemizle, uzman kadromuzla aramıza katılan her öğrenciyi sınavda başarılı kılıyoruz. Bu zamana kadar sınavlarda elde ettiğimiz derecelerle ilçemizin gururu olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle öğrencilerimizin yakalamış olduğu başarılardan dolayı onları tebrik ediyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi