Kadriye İlkokulu ikinci kez Yeşil Bayrak ödülünü almanın mutluluk ve heyecanını yaşıyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca TÜRÇEV Eko-Okul Programı çerçevesinde geri dönüşüm, çöp, atık çalışarak yeşil bayrak kazanan Kadriye İlkokulu, su temasını seçerek 2 yıl su teması üzerinde çalıştı. Kadriye İlkokulu ikinci kez yeşil bayrağı almaya hak kazanarak yine Serik’te bir ilki başardı.

Eko-Okul Okul Koordinatör Öğretmeni Ecehan Hekimoğlu Serim, Gülşah Kubatlar ve ekip öğretmenleri; Yasemin Alkan, Müge Tulunay su teması ile ilgili öğrencilerin çok keyifle çalıştıklarını, su tasarrufu bilincini kazandıklarını söylediler. İlk yeşil bayraklarını Ankara’da Cern Modern Sanat Merkezinde büyük bir törenle aldıklarını söyleyen ekip bu yıl pandemi nedeniyle bayraklarını Antalya’da aldıklarından bahsettiler.

İki yıldır büyük bir emek ve gayret ile yapılan başarılı çalışmanın sonucunda yine Serik'te bir ilki başardıklarını belirten Kadriye İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Kocabıyık şunları ifade etti; “Sürdürülebilir çevre bilinci sağlamak, çevre ile ilgili çalışmalardan farkındalık yaratmak Eko-Okul programının amaçlarındandır. ‘Bir damla bin damla olsun, Dünya’mız hep var olsun’ sloganıyla Kadriye İlkokulu ailesi olarak iki senedir çok gayret ettik. Bütün okul çalışanları; idarecisinden, öğretmenine, öğrencisinden velisine ve personellerine kadar çok çalıştık. Bu çalışma ve gayretlerin sonunda da Ankara'da TÜRÇEV Eko-Okul Programı su temalı çalışmamız ile uluslararası kalitede bir ödülü aldık bunun için gerçekten çok mutlu ve gururluyuz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi