2. Maarif Kongresi ile ilgili konuşan Başkan Varol Civcir; “2. Kongre ikinci yüzyıla yön verecek. Bu duruş bu çalışma elbette Türkiye’nin milli sendikası Türk Eğitim Sen'e yakışırdı.”

İlki, Kurtuluş Savaşı sırasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1921’de toplanan 1. Maarif Kongresi’nin ikincisi Türk Eğitim Sen tarafından 100 yıl sonra Ankara’da düzenleniyor. Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenen 2. Maarif Kongresi Ankara’da başladı.

Kongreye Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan, Nobel Kimya ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’a birçok ünlü bilim insanı ve eğitimci konuşmacı olarak katılacak.

Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği başkanı Varol Civcir 2. Maarif Kongresi’nin düzenlenmesi ile ilgili olarak şunları söyledi; “Üyesi olmakla övündüğümüz Türk Eğitim Sen 2. Maarif Kongresi’ni topluyor. 1.Kongre Türk Cumhuriyeti'nin eğitim istikametini vermişti. 2. Kongre ikinci yüzyıla yön verecek. Bu duruş bu çalışma elbette Türkiye’nin milli sendikası Türk Eğitim Sen'e yakışırdı. Genel Başkanımız Talip Geylan ve Genel Merkez Yöneticilerimizi saygıyla selamlıyor diğer sendikaların da bu çalışmadan feyz almalarını diliyorum.

Türk Eğitim-Sen olarak her durum ve şartta Türk milletinden yana taraf olma düsturumuza uygun olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’e bir hazırlık bir yol haritası belirlemek amacıyla 13-18 Temmuz 2021 yılında Ankara’da aynı ruh ve heyecanla 2. Maarif Kongresinde buluşacağız.

İçinde bulunduğumuz dönem, Türk Eğitiminin ihtiyaçları ile küresel ve bölgesel gelişmeler dâhilinde 2023 yılından sonra başlayacak Türk Asrının gereği olan eğitimli insan hedefinin nasıl yakalanacağına dair bir yol haritası hazırlamayı ve öneri sunmayı amaçlamaktayız. Bu kongrede hem geçmiş kongreye katılanlar ve onların eserleri vasıtası ile o günün şartlarına göre muazzam bir organizasyonun hatırlanması hem de 2023’e doğru devletimize ve milletimize hizmet yolunda Türk tarihine bir not düşmeyi amaçlamaktayız.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi