Serik Mesleki Eğitim Merkezi idarecileri ortaokulları ziyaret ederek merkez hakkında bilgiler verdiler.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da LGS tercih sürecinde Mesleki Eğitim Merkezi idarecileri Serik’teki ortaokulları ziyaret ederek Serik Mesleki Eğitim Merkezi ve mesleki eğitim hakkında bilgiler verdiler.

Serik Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Gülay Çelik konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Serik Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıt olan öğrenciler okulumuzda 4 yıl eğitim görecekler. 11. Sınıf sonunda kalfalık belgesi, 12. Sınıf sonunda ise ustalık belgesi ile birlikte Meslek Lisesi diploması alarak lise mezunu olacaklar. Bu sayede de öğrencilerimiz üniversite sınavlarına girerek akademik anlamda da eğitimlerine devam edebileceklerdir. Haftanın 1 ya da 2 günü okulumuza teorik eğitim için gelecek olan öğrencilerimiz diğer günlerde işletmelerde mesleki eğitim için işyerlerine gidebilmektedir ve bu süreç 4 yıl sürmektedir. İşletmelere giden öğrencilerimiz mesleklerini yaparak ve yaşayarak öğrenmekte, ayda en az asgari ücretin % 30’u kadar ücret almakta ve bu sayede hem sevdikleri işi yapmakla birlikte hem de aile bütçelerine katkıda bulunabilmekteler. Ayrıca öğrencilerimize iş kazalarına ve hastalıklara karşı sağlık sigortası yapılmaktadır. Öğrencilerimizin çalıştığı işletmelere ise devlet tarafından öğrenci başına asgari ücretin %20 si kadar destek ödenmektedir.”

Merkezimizden alınan belgelerin birçok Avrupa ülkesinde de geçerliliği bulunmaktadır. Merkezimizden mezun olup belge alan öğrencilerimiz şimdi usta olarak kendi işletmelerini kurup iş hayatına devam etmektedirler. Bazıları da büyük firmalarda birçok pozisyonda çalışmaktalar. Devletimiz özellikle son yıllarda mesleki eğitime çok önem vermektedir. Bizler de bu bilinçle çalışmalarımızı sıkı bir şekilde, büyük bir ciddiyetle yapmaktayız. Tüm idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz her öğrencimizin işyerlerine sık sık giderek onların çalışma ortamlarını gözlemleyip özellikle iş güvenliği ile ilgili konularda gerekli tedbirlerin alınması sağlamaktadır.”

Gülay Çelik sözlerinin sonunda; “8. sınıftan mezun olan tüm öğrencilerimizi Serik Mesleki Eğitim Merkezi’mize bekliyoruz.” dedi

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi