Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yüzde 50 hibe yatırım desteği verilecek. Son başvuru tarihi 30 Temmuz 2021

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımların desteklenmesi kapsamında üreticilere hibe desteği verilecek. Konuyla ilgili olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde proje tanıtım toplantısı yapılarak bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantıya Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş, Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, veteriner hekimler ve üreticiler katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu hibe desteği ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Tebliğ 25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bilgilendirme ve konunun duyurulması amacıyla bir toplantı tertip ettik. Arkadaşlarımız hayvancılık işletme sahiplerini telefonla arayarak toplantıya davet ettiler. Bugün toplantıdan sonra başvurularda kurum olarak yardımcı olacağız. İlçemizin bu destekten daha fazla kişinin yararlanmasını istiyoruz. İlçemizde 10 baş ve üzerinde büyükbaş hayvanı olan 310 kişi, 100 baş üzeri küçükbaş hayvanı olan 291 kişi bulunmaktadır.”

Başvurular 30 Temmuz 2021 Tarihine Kadar Yapılacak

“Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürümüz İzzet Kaş tarafından sunum yapılarak katılanlara başvuru şartları, süresi ve teknik detaylar hakkında bilgi sunuldu. Buna göre; hibe desteğine başvurular 1-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacak olup, başvurular İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesine yapacaklardır.

Yetiştiricilere; büyükbaş için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli yeni ahır, Küçükbaş için en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ağıl yapımı, kapasite artırımı/ rehabilitasyonu, Hayvan barınağı amaçlı çadır alımı, yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk makine ekipman alımlarına %50 hibe desteği verilecektir.

Hibe desteğinden, projesi onaylanan, hibe taahhütnamesini veren ve temin planında belirtilen süre içinde yatırımı tamamlayan yatırımcılar yararlanacaktır. Yatırımların 30.11.2021 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi