Serik’in geleneklerini, göreneklerini, tarihi ve doğal güzelliklerini tanımak ve tanıtmak amacı ile oluşturulan ‘A’dan Z’ye Serik’ projesi hayata geçiyor.

Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği destekle ‘A’dan Z’ye Serik’ projesi başlıyor. Serik’i birçok yönü ile tanıtmayı amaçlayan projenin fikri altyapısı; Aşağıkocayatak İlkokulu öğretmenleri Asuman Demiray, Gülsüm Koca, Nurcan Yıldırım, Hatice Açıkalın; Deniztepesi İlkokulu öğretmenleri Halime İltar, Arif Dağlı, Serap Taş, Tekeli İlkokulu öğretmenleri Ferit İltar, Elif Zengin ve Karadayı İlkokulu öğretmeni Özlem Taş tarafında oluşturuldu.

Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği projede Aşağıkocayatak İlkokulu, Deniztepesi İlkokulu, Karadayı İlkokulu ve Tekeli İlkokulu projeye katkı veriyor. Projenin amacı; öğrencilerin Serik’in geleneklerini, göreneklerini, tarihi ve doğal güzelliklerini, yöresel yemeklerini tanıma fırsatı bulmaları, geçmişten gelen değerlerimizin önemini kavrayıp ileriki kuşaklara taşımaları olarak ifade ediliyor.

Aputkan, “Halkımızın yararına olacak her projeyi destekliyoruz”

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan proje ile ilgili olarak şunları söyledi; “A’dan Z’ye Serik Projesi, Serik’te okuyan öğrencilerimizin ilçemizin tarihini ve kültürünü öğrenmeleri ve tanıtımı için çok önemli bir projedir. Öncelikle bu proje için emek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımız başta olmak üzere halkımızın yararına olacak her projeyi desteklemeye devam edeceğiz.”

Proje Detayları

Proje ilk olarak Ekim ayında ‘Tarihi ve Doğal Güzellikleri Keşfet’ etkinliği ile başlayacak. Ardından Kasım ayında ‘Yeşilime Mavime Sahip Çıkıyorum’, Aralık ayında ‘Geçmişini Tanıyarak Ufkuna Güzellik Kat’ ile devam ederek 2021 yılını tamamlayacak.

2022 yılı Ocak ayında ise ‘Kardeş Okulumla Kitabımı Oyuncağımı Paylaşıyorum’ etkinliği ile program devam edecek. Şubat ayında ‘Tanı ve Yaşat’, Mart ayında ‘Hoş Geldin Atam’, Nisan ayında ‘Benim Ellerimden’ ve Mayıs ayında düzenlenecek ‘Benim Festivalim’ etkinliği ile son bulacaktır.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi