Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar İlkokulu’nda Nature’s Steam School eTwinning Projesi ortağı oldu.

Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar İlkokulu’nda ana sınıfı öğretmeni Gülsüm Şık Gökçen tarafından yürütülecek olan Nature’s Steam School eTwinning Projesi başladı. Proje anasınıfı öğretmeni Gülsüm Şık Gökçen tarafından yürütülecek. Proje Antalya’dan 10 okul ile Yunanistan, Romanya, Polonya ve İspanya’dan 10 okulun ortaklığında gerçekleştirilecek. Proje ile doğanın kirlenmesinin önlenmesi, bilinçli tüketim toplumu oluşturmak, plastik kullanımının azaltılması gibi konularda farkındalık oluşturulmak amaçlanıyor.

Proje Mayıs’ta Sona Erecek

Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar İlkokulu yetkilileri proje ile ilgili olarak şu bilgeleri verdiler; “Ekim ayında başlan proje Mayıs ayında sona erecektir. Projeyle Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik disiplinlerinin entegrasyonu olan STEM eğitim yaklaşımı öğrencilerimize tanıtılacak ve STEM ile Sanatın birleştiği ürün odaklı bir eğitim yaklaşımı olarak STEAM etkinlikleri yaparak öğrencilerimizin günlük yaşam problemlerine çözüm bulma becerisi kazandırılacak; proje tabanlı, tasarım modelleri ve yöntemleriyle öğrenmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Amaç Doğayı Korumak

“Amacımız doğanın kirlenmesi, ağaçların ve yangınların kesilmesi, bilinçli tüketim toplumu, plastik kullanımının azaltılması gibi konularda çocuklarda farkındalık kazandırmak ve bu konularda neler yapabileceğimizle ilgili atölye çalışmaları yoluyla öğrencilerin bilişsel, psiko-motor, dil, öz bakım, sosyal-duygusal becerilerini geliştirmektir. STEM tasarımları yaparak öğrencilerimize geri dönüşümün önemini kazandırmak . Projemizde öğrencilere bilinçli doğa sevgisi aşılanacak, bilim, teknoloji, fen, mühendislik, matematik, sanat alanlarında disiplinler arası geçiş, STEM becerileri ile tamamlama, yaratıcı düşünme ve sorun giderme becerileri kazanma, işbirliği, CLIL dil becerileri, BİT teknolojisi kullanım becerileri, ekolojik okuryazarlık kazandırılacaktır. Proje kapsamında anasınıfı öğrencileri, proje panosunu düzenleyip; sonbaharda dökülen yaprakların nasıl toplanacağı sorunu üzerine düşünüp, araştırarak, kesip-yapıştırarak sonbahar robotu tasarladılar.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi