ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ve 50 Ar-Ge Merkezi'nin açılış projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevrimiçi katılımı ile Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İHA AR-GE Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ve 50 Ar-Ge Merkezi Açılış Töreni, Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlendi. Törene çevrimiçi katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Ersin Yazıcı ile birlikte Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İHA AR-GE Merkezi'nin açılışını yaptı. Etkinliğe Vali Yazıcı'nın yanı sıra Antalya Milletvekilleri Atay Uslu, Kemal Çelik, Mustafa Köse ve Tuba Vural Çokal, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haldun Çevik katıldı.

DÜNYA ÇAPINDA TANINAN BİR LİSE OLACAĞIZ

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konuşmasının ardından Antalya Aksu Uçak Bakım Teknolojileri ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali Yazıcı'dan okul hakkında bilgi aldı. Açılışta Konuşan Vali Yazıcı, “2017 yılında proje okul olan lisemizde bugün İHA Ar-Ge Merkezi'nin açılışını gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 334 öğrenci ve 30 öğretmen ile başarılı bir eğitim sürdüren okulumuza Milli Eğitim Bakanımız 10 gün önceki ziyaretinde Ar-Ge merkezi kurulmasına karar verdi. Bu, okulumuzun kalitesinin yüzde 1'lik dilime aday olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ayrıca önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzda hazırlık sınıfı da okutulacaktır. İnanıyoruz ki burada açılan İHA Ar-Ge merkeziyle okulumuzun kalitesi, seviyesi ve dünyada bilinirliği bir kat daha artacaktır. Okulumuza bu merkezin kazandırılmış olması mevcutta bulunan uçabilen iki uçağımız ve donanımlı atölyelerimiz yanında böyle bir merkeze sahip olması okulumuzu dünya çapında tanınan bir lise pozisyonuna çıkaracaktır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Vali Yazıcı'nın konuşmasının ardından programa çevrimiçi katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İHA Ar-Ge Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. DHA

Editör: Haber Merkezi