AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) mimarlık eğitiminin 10. yılı dolayısıyla 'Erişilebilirlik ve Mimarlık Eğitiminde Yaklaşımlar' konulu konferans düzenlendi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, hedeflerinin tüm öğrencilerin eğitim imkanlarından eşit olarak yararlanabilmesi olduğunu söyledi.

AÜ ve Antalya'da 'Mimarlık Eğitiminin 10. Yılı Etkinlikleri' kapsamında 13 Ekim Çarşamba günü 'Erişilebilirlik ve Mimarlık Eğitiminde Yaklaşımlar' başlıklı çevrimiçi konferans düzenledi. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Eren Afacan'ın konuşmacı olduğu konferansa AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Reha Kavas, Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacer Mutlu Danacı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

ERİŞİLEBİLİRLİĞİN GÜNDEME GELMESİ ÖNEMLİ

Konferansın açılış konuşmasını yapan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, seçilen 'erişilebilirlik' başlığının önemine dikkat çekti. Toker, "Erişilebilirlik konusu, tüm dünyada çağdaşlığın, kültürel ve sosyal gelişmişliğin de bir göstergesidir. Üniversite olarak tüm öğrencilerimizin eğitim imkanlarından eşit olarak yararlanabilmesi bizim de öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi.

ERİŞİLEBİLİR KATEGORİSİNDE BİRİNCİYİZ

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Reha Kavas da erişilebilirlik konusunun fakültenin eğitim programları ve akademik çalışmaları açısından önem taşıdığının altını çizdi. Kavas, "Ayrıca üniversitemiz de erişilebilirlik konusuna özel bir önem veriyor. Mensubu olmaktan onur duyduğum üniversitemiz Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen 2020 Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri'nde 'Erişilebilir Üniversite' kategorisinde birincilik derecesini kazanmıştır" diye konuştu.

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Eren Afacan ise konuşmasında erişilebilirlik konusunu ve mimarlık eğitimindeki yaklaşımları anlattı. Birleşmiş Milletler tarafından erişilebilirliğin, insan hakkı ve toplumsal gelişim kriteri olarak engelli insanların özel ihtiyaçları ve sosyal, ekonomik ve politik olarak dahil edilmelerinin sağlanması olarak tanımlandığını vurguladı. DHA

Editör: Haber Merkezi