ERASMUS Days kapsamında düzenlenen öğrenci buluşması etkinliğine katılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Akdeniz Üniversitesi'nin eğitim olanaklarından yararlanan öğrenciler birer kültür elçileri olmaktadır" dedi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından Erasmus Days kapsamında düzenlenen öğrenci buluşması etkinliğine katıldı. Üniversite sosyal tesislerinde gerçekleşen buluşmada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Genel Sekreter Ali Evren İmre, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın, ofis ekibi ve Erasmus öğrencileri yer aldı.

ONLAR KÜLTÜR ELÇİLERİMİZ

Erasmus'un eğitim ile beraber bir kültür aktarımının gerçekleştiği faaliyet olduğunu söyleyen Rektör Özkan, "Bu dönem 40 Erasmus öğrencisi eğitim görmek amaçlı üniversitemize geldi. Bu sayının ilerleyen dönemlerde artmasını istiyoruz. Akdeniz Üniversitesi'nin eğitim olanaklarından ve diğer imkanlarından da yararlanan öğrenciler birer kültür elçileri olmaktadır. Ülkemizde yer alan öğrenciler kültürümüzü tanıyıp kendi ülkelerine bizden bir parça götürüyorlar. Öğrencilerimize ve öğrencilerimizin eğitiminde çaba sarf eden bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Rektör Özkan, öğrencilerle yaptığı sohbetin ardından fotoğraf çektirerek başarılar diledi. DHA

Editör: Haber Merkezi