Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce; “Tencerede et mi pişiyor dert mi pişiyor? Tencerede aş mı kaynıyor taş mı kaynıyor? Bunu en iyi kadınlar biliyor. Memleketin her yerinde yangın var. Mutfakta yangın var, çarşı-pazarda yangın var, tarlada yangın var, fabrikada yangın var.”

Antalya’ya gelerek partisinin ile ve ilçe binalarının açılışlarını yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Serik’te de Memleket Partisi Serik İlçe Binasının açılışını yaptı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Serik’te Çınaraltı Meydan’ında partilileri ile birlikte yemek yedikten sonra vatandaşları ve esnafları selamlayarak partisinin Cumhuriyet Caddesi’ndeki ilçe binasın yürüyerek geldi. İnce parti binasının önünde davul ve zurnalarla karşılandı.

Memleket Partisi Serik İlçe Başkanlığı Binası’nın açılışı önce bina önünde bir konuşma yapan Genel Başkan Muharrem İnce, ülkenin içinde bulunduğu durumun iyi olmadığını ve bu kışın vatandaşlar açısından zor geçeceğini belirtti. İnce, ülkeyi yönetenlere de önlem almaları çağrısında bulunarak önerilerini sıraladı.

“Bu gidiş gidiş değil”

Tarımdan, eğitime, ekonomiden, kadınlara ve çarşı pazara kadar birçok konuyu özetleyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce konuşmasında şunları söyledi; “Bu gidiş gidiş değil, bu kış zor geçecek. Bakın buradan sesleniyorum, ülkeyi yönetenlere sesleniyorum elektrik faturalarındaki sayaç okuma bedelinden TRT payından vazgeçin. Utanmazlık yapmayın, millet zor durumda. Millet elektrik düğmesine bastığında TRT’ye çalışıyor para akıyor para. Kimlere akıyor? Trollere, troliçelere akıyor.”

“Bu kafayla giderlerse dolan 18 lira olur.”

“Doğalgaz KDV’yi kaldırın. Gübre deyince akla doğalgaz geliyor oradan başlıyor bütün her şey. Türkiye yoksullaşıyor. Sabah bakıyorsun dolar başka akşam bakıyorsun bir başka. 3 sene önce söylemiştim Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8-10 lira olur demiştin oldu mu? Oldu. Şimdi söylüyorum eğer bu kafayla giderlerse dolan 18 lira olur.

“Tarımı çökerttiler, eğitim çöktü, Merkez Bankası çökmüş.”

Tarımı çökerttiler, eğitim çöktü. Sokaklarımız mülteci dolu. Türkiye'de şu anda her 10 kişiden 1'i mülteci, göçmen. Gidin sokakta sayın 10 kişi sayarsanız birisi yabancı, bu sürdürülebilir bir durum değil. Merkez Bankası çökmüş. 125 milyar dolar var dediklerine bakmayın siz. Merkez Bankası’ndaki toplam para 2,5 milyar dolar. Orada bankaların karşılıklarına ve SWAP'ları düştüğünüzde geriye eksi 37,5 milyar dolar kalıyor. 40 milyar dolarlık da altınımız var, eksi 37,5 milyar dolar götürüyor Geriye kalıyor İki buçuk milyar dolar işte Türkiye'nin durumu bu.

“Tencerede aş mı kaynıyor taş mı kaynıyor?”

Tencerede et mi pişiyor dert mi pişiyor? Tencerede aş mı kaynıyor taş mı kaynıyor? Bunu en iyi kadınlar biliyor bunun farkındayız. Üretmeyen bir Türkiye, mazot alamayan gübre alamayan çiftçi var. Çok değil daha bu yazın ortalarında ülkenin kuzeyi sele teslim oldu, güneyimizde ormanlarımız yandı, doğumuz güneydoğumuz kuraklığa teslim oldu. Şimdi ise memleketin her yerinde yangın var. Mutfakta yangın var, çarşı-pazarda yangın var, tarlada yangın var, fabrikada yangın var.

“Bu iktidardan da bu muhalefetten de toptan kurtaracağız”

Ama hiç kimse umutsuz olmasın, hiç kimseye enseyi karartmasın. Umutlarınızı yükseltin, umutlarınızı yeşertin, bu iktidardan da bu muhalefetten de toptan kurtaracağız. Biz daha çok yeni bir partiyiz 17 Mayıs'ta kurulduk. Kurultayımızı yaptık şimdi adım adım Türkiye'yi dolaşıyoruz ilçe binalarımızı, il binalarımızı açıyoruz. Memleketimizin dört bir tarafını Memleket Partisi'nin logosu ile Memleket Partisi'nin tabelası ile donatıyoruz. Partimizin logosunda 7 insan kucaklaşmış; Türkiye'nin 7 bölgesini anlatıyor, oradan geliyor. Ortada nazar boncuğu var kadim bir geleneğimiz, bu toprakların simgesi.”

“Hep Birlikte Başaracağız”

“Biz Allah'ın izni, milletin isteği ile bunu başaracağız. İşimiz zordur meşakkatlidir bunu biliyoruz. Karış karış ülkeyi dolaşıyoruz 10 gün önce Aydın'dan başladık, Bartın'a, Sakarya’ya gittik, bugün Antalya'dayız. Yarın da Antalya'da olacağız Korkuteli ve Elmalı ilçelerine gideceğiz. Daha sonra Balıkesir'e geçeceğiz, Karadeniz'e geçeceğiz, Van'a gideceğiz. 24 saat durmak yok hep birlikte başaracağız, ben buna inanıyorum ve inancım tamdır.”

İnce, Güvercin Uçurdu

Konuşmaların ardından partinin açılışını partili kadınlara yaptıran İnce, ilçe başkanlığında partililerle bir araya geldi. Memleket Partisi Serik İlçe Başkanlığı Binası’nın açılışın ardından Muharrem İnce, kendisine kafes içerisinde getirilen 2 güvercini partili kadınlarla birlikte uçurdu. İnce’nin uçurduğu kuş uçmamakta ısrar edince İnce tarafından yerden alınarak tekrar kafese konuldu.

Zeybek Oynadı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye daha sonra İlçe Başkanı Ali Kurt tarafından 8 köşeli kasket hediye edildi. Kasketi kafasına geçiren İnce, davulculardan zeybek havası çalmalarını istedi. İnce, parti binası önünde kısa bir zeybek oyunu oynadı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi