Serik’e yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren AK Parti Serik ilçe Başkanı Hasan Yıldırım, özellikle eğitim alanında son dönemde Serik’e büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

AK Parti Serik ilçe Başkanı Hasan Yıldırım, basın mensupları ile bir araya geldi. İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, toplantıda partisinin Serik’te yaptığı çalışmalarını değerlendirdi. Serik’te bir pastanede gerçekleştirilen basın toplantısına Başkan Yıldırım’a yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. AK Parti Serik İlçe Teşkilatı olarak geçen yıl Eylül ayında kongrelerini yaptıklarını aktaran AK Parti Serik ilçe Başkanı Hasan Yıldırım, Kongreden sonra geçen 1 yıl içerisinde zaman zaman mahalle başkanları ve ilçe teşkilatı bir araya gelerek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Yeni ilçe binamız hizmete girdi”

Başkan Hasan Yıldırım; “İlçe Teşkilat binasını yeni yerine taşıdık. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımı ile binamızın açılışını yaptık. Teşkilat mensuplarımızla birlikte Mahalle ziyaretleri yaparak vatandaşlarımızın ve hemşerilerimizin iyi, kötü ve acı günlerinde acılarına ve mutluluklarına ortak olmaya çalıştık.”

“Türkiye’de tüm belediyeler ve vekiller yarış içerisinde”

Türkiye’de tüm belediyeler ve vekillerin bölgelerine hizmet alabilmek için bir yarış içerisinde olduklarını belirten Yıldırım, bu yarışta kim öne çıkarsa onların daha iyi yatırımlar alabildiğini ifade etti. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçenin yatırımları ile ilgili olarak zaman zaman belediye başkanımız, Bölge Milletvekilimiz Kemal Çelik ile birlikte Ankara’da görüşmeler yaptıklarına dikkati çeken Yıldırım; “Sayın İl Başkanımız İbrahim Ethem Taş, Milletvekilimiz Mustafa Köse’nin de bizlere çok destekleri oluyor. İlçemizin sorunları ile ilgili işlerde tüm milletvekillerimizle birlikte Ankara’da bürokratik ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz ve işlerimizin takibini yapıyoruz. Merkezi hükümetten ilçemize sonucunda yatırımlarımızı da alıyoruz. Belediye Başkanısın, milletvekilisin diyerek bu yatırımı size verelim diyen yok. Türkiye’de bir yarış var, tüm belediyeler ve vekiller bir yarış içerisinde. Burada kim öne çıkarsa onlar yatırımları daha iyi alabiliyor.”

“Milli Eğitim’de ilçeye büyük yatırımlar yapıldı”

Özellikle eğitim alanında son dönemde Serik’e yatırımların olduğunu belirten Yıldırım şunları söyledi; “2016 yılından bu yana yapılmış ve açılmış okullarımız var. Şu an inşaatı devam eden okullar var. Milli Eğitim Bakanımızın son Antalya ziyaretinde bir anda ilçemiz için BİLSEM (Bilim Sanat Merkezi Okulu) için talimatı verdi ve programa alındı. Daha sonra bürokratlar gelerek çalışmalara başladı. Bunun yanı sıra Gedik Mahallesi’nde 24 derslikli bir okul, ardından halen Gedik’te inşaatı devam eden Anaokulunun hemen batısındaki araziye özel çocuklarımız için anaokulu talimatı verildi. Son olarak da yeni bir müjde aldık. Depreme dayanıksız raporu verildiği için yıkılan Hasan Güçlü Meslek Lisesi okulumuzun yerine 20 derslikli bir okulun daha yapılması işi programa alındı. Bu okul da 2021-2023 arasında tamamlanacak. Sınıfların kalabalık olmaması çok önemli, Serik olarak özellikle pandemi sürecinde ihtiyacımız da var. Bunun yanında Sınav Merkezimiz hizmete girdi. İnsanlarımız Antalya ve Manavgat’a sınav için gitmek zorunda kalıyordu, şimdi birçoğu ilçemizde yapılıyor.”

“5 okul bitmek üzere 4 okul sırada”

İlçe Başkanı Hasan Yıldırım Serik’te yapılmakta olan 5 okul ile planlanan ve kısa süre sonra hayat geçirilmek için sıra bekleyen 4 okul yatırımları ile ilgili de bilgilere vererek şunları söyledi; “İlçemizde devam eden eğitim yatırımlarımızı şöyle sıralayabiliriz, Harun Şahin Kırbıyık Ortaokulu:24 derslik olarak inşaatı devam ediyor. Tekeli Ortaokulu TOKİ tarafından 32 derslik olarak yapılıyor. Gedik Anaokulu Gedik Mahallesinde inşaatı devam ediyor. Naturalya İbrahim Şahin Ortaokulu: Karadayı Mahallesinde inşaatı devam ediyor. Hacı Ayfer Mehmet Ali Yılmaz Anaokulu: Kadriye Mahallesinde inşaatı bitti sayılır.

Yine önümüzdeki dönem için planlamaya alınan okul yatırımları ise; Belek Anaokulu Belek Mahallesinde yatırıma alındı. İhale aşamasında. Yeni Orhan Gazi MTAL Atölye Binası Yıkılan atölye binası yerinde yapılacak. İhale aşamasında. Gedik İlkokulu 24 Derslik olarak Gedik Mahallesinde yapılacak. Zemin etüdü başladı. Meslek Lisesi İnşaatı Yeni Mahallede (eski Hasan Güçlü MTALnın yerinde) 20 derslik olarak yatırım planına alındı.”

“Millet Bahçesi yılsonunda tamamlanacak”

Halen inşaatı devam eden Millet Bahçesi projesi ile ilgili bilgiler veren Yıldırım; “Çalışmalar devam ediyor inşallah yılsonu itibarı ile çalışmalar tamamlanacak. Yılbaşından itibaren vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Bunun ardından hastanenin arka tarafına belediye başkanımızın 2 adet semt sahası projesi var. Yine aynı bölgede belediye başkanımızın kır düğün salonu projesi var. İnşallah önümüzdeki süreçte hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

“Sanayi Kavşağı’nın ihalesi yapıldı”

İlçeden geçen D400 Karayolundaki ulaşım sorunu nedeniyle yapılması planlanan projeler hakkında bilgi veren Yıldırım şunları söyledi; “D400 Karayolu bakıldığı zaman artık bu şehirlerarası yol ilçemizin merkezinden geçen şehir içi bir yol oldu. Trafik sorununu hep birlikte yaşıyoruz. Sanayi Kavşağı Boğazkent yolunun yapımı kolay. Çünkü alternatif yolları var. Buradan ana yola alt geçiş yolu yapılacak yani Kadriye Kavşağı gibi olacak. İhalesi yapıldı, süreç devam ediyor. Burası tamamlandıktan sonra Genpa Kavşağı da planlamaya alınacak.”

“Hükümet Konağı TOKİ ye verildi”

Hükümet Konağının yapımı ile ilgili işin TOKİ’ye verildiğini aktaran Yıldırım sürecin devam ettiğini belirterek; “İnşallah ilçeye yaraşır kurumların bir araya toplandığı hizmet binası olacak.” dedi

“İlçede su sorunu hat safhada”

İlçenin su sorununa dikkati çeken Yıldırım; “İlçemize baktığımızda şu an en önemli sorunlarımızdan bir tanesi ‘Su sorunu’. Bazı mahallelerimize Büyükşehir Belediyesine bağlı ASAT tarafından su verilemiyor. İlçemiz turizm bölgesinde merkezi bir yer. Hangi yılda yaşıyoruz? Mahallelerin suyu kesilip sıra ile mahallelere su veriliyormuş. Nerede görülmüş bu? Su sorununun bir an önce çözülmesi gerekmektedir.” diyerek eleştiride bulundu.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi