2014 yılında kapatılarak mahalleye dönüştürülen Karadayı Belediyesi’nin son Belediye Başkanı Ali Çırpıcı 2009 seçimlerinde birlikte çalıştığı ekibi ile bir vefa yemeğinde buluştu. Yemeğe Eski Milletvekili ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul da katıldı.

2009 yılı seçiminde birlikte çalıştığı arkadaşları ile 10. Yıldönümü olan 2019’da bir araya gelmeyi planladıklarını belirten Çırpıcı pandemi sebebi ile ancak 2021’de bu buluşmayı gerçekleştirebildiklerini belirtti. Vefa yemeğinde bir konuşma yapan Karadayı Belediyesi eski Belediye Başkanı Ali Çırpıcı, görev yaptıkları dönemin yarısında Büyükşehir yasasının değiştiğini ve bunun da geri kalan bölünde görev yapmalarını engellediğini belirtti. BU sebeple tam anlamı ile 2,5 yıl iyi çalışabildiklerini belirten Çırpıcı, o dönemde Karadayı’ya bir çok büyük yatırımlar ve hizmetler yaptıkların ifade etti

“2009 yılının mimarları ile bir araya geldik”

“2009 yılı seçimde önünde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla 10. yılda yani 2019 yılında bir araya gelmeyi düşünmüştük ancak pandemi sebebiyle bunu gerçekleştiremedik bugüne nasip oldu. Burada 2009 yılının mimarları ile bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Meclis üyelerimiz, muhtarımız o dönemdeki sandık başından başlayarak katkı sunan arkadaşlarımızla bir araya geldik.

Karadayı'da 2009 yılında bir yola çıkmıştık sizleri de bizi desteklemiştiniz ve hep birlikte seçimi kazanarak Karadayı Belediye Başkanı olarak yönetime geldik. Görevimizin tam ortasında Yeni Büyükşehir Yasası çıkınca ancak iki buçuk yıl tam anlamıyla belediye başkanlığı yapabildik.”

“Verdiğimiz sözlerin 10 katını gerçekleştirdik”

Görev süremiz boyunca birçok hizmetleri gerçekleştirmeye çalıştık. Örneğin Karadayı'ya 3 bin tonluk içme suyu deposu kazandırdık. Bu depo Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar olan Antalya'nın hiçbir yerinde yok tek bizde var. İçme suyu şebekesi sıkıntılıydı asbestli borulardan oluşuyordu. Biz 6 kilometrelik içme suyu şebekesini yeniledik.

Karadayı'da 3 bin dönümlük bir alanın imar planını yaptık, yine 22 kilometre kanalizasyon döşedik. Yollar yaptık, tüm araçları gereçleri değiştirdik birçok hizmet de bulunduk. Ancak göreve geldikten sonra yeni yasa çıkınca o tarihten itibaren proje üretmek, almak, satmak imkansız hale geldi. Yine de o süreçte hep birlikte seçim öncesi 2009'da verdiğimiz sözlerin 10 katını gerçekleştirdik.”

“2014’te Serik'te CHP olarak büyük yara aldık.”

“Vatandaşlarımızın, büyüklerimizin isteği ve desteği ile 2014 yılında da Serik Belediye Başkanlığına CHP'den aday olduk. Karadayı’da yaptığımız büyük hizmetleri Serik'te niye yapmayalım dedik. O zaman CHP olarak Serik'te 23 bin civarında oyumuz vardı Bin 200 kayıtlı üyemiz vardı 280 kişi de delegemiz vardı. Biz üye bazında ön seçim yapalım teklifinde bulunduk. Demokrasinin vazgeçilmesi önseçim, sandık dedik. Ancak o gün arkadaşlarımız nedendir bilinmez bunu yapmadılar. Burada bazı şeylerin önü kesildi ve Serik'te CHP olarak büyük yara aldık.”

“Hep bir partinin yamağı halinde geldik”

“Serik'te CHP olarak her seçimde ne oluyoruz? Yerel seçimlerde hep bir partinin yamağı halinde geldik. CHP'nin başındaki adayı tutarsan öbür taraftaki aday kimse o seçiliyor hep böyle oldu. Tabii ki biz partiliyiz Ben 1987 yılında partimize girdim O tarihten bu yana hiç otobüsten inmedik çizgimizden sapmadık mücadele ettik taviz vermedik.”

“Vatandaşlarımız Niçin aday olmuyorsunuz? Neredesiniz diye soruyorlar.”

“Şimdi geldik bugüne. Vatandaşlarımız bize niye milletvekili adayı olmuyorsunuz? Niye belediye başkan aday olmuyorsunuz? Niçin aday olmuyorsunuz? Neredesiniz diye soruyorlar. Son dönemde sosyal medyada bazı paylaşımlarımı oldu arkadaşlarımız bunlar nedir diye soruyorlar. Şöyle anlatayım arkadaşlar CHP'de belediye başkanlığı yapmış bir insanın telefonuna bakılmıyor. O zaman vatandaşın telefonuna kim bakacak? Biz partili olarak üstümüze düşeni yapıyoruz, eleştiriyi yapıyoruz, uyarılarımıza yapıyoruz.”

“Biz her zaman olduğu gibi partimiz için göreve hazırız.”

“Şimdi önümüze sandık gelecek. Bakacağız milletvekili adayları belirlenecek, belediye başkanı adayları belirlenecek. Sizlerin desteği olduğu sürece bizlere de partimiz bir görev verirse hangi görev verilirse verilsin biz her zaman olduğu gibi partimiz için göreve hazırız. Bize bir görev verilirse de sizlerin desteğiyle onu yerine getiririz. Vermezlerse de biz uyarımızı yapmaya devam edeceğiz.”

“Şimdi görüyorum yöneticilerin, çocukları, gelinleri, damatları, akrabaları işe girmişler”

“Birbirimize 10 yıllık bir vefa borcumuz var sizin bana verdiğiniz desteklerini verdiğiniz. Oylarınızın bir gramını bile ben kötü bir yeri harcamadım. Serik caddelerinde geçerken kimse bize hırsız diyemiyor, oğlunu, kızını, yeğenini işe kattı diyemiyor. Ben 1987 yılından beri bu partinin içindeyim Benim birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü yakınlarımdan herhangi biri Türkiye Cumhuriyeti içinde herhangi bir Sosyal Demokrat belediyede çalışanım yok. Ama şimdi görüyorum, yöneticilerin çocukları, gelinleri, damatları, akrabaları vesaire bir yerlerde işe girmişler ve vatandaşımız yine ortada kalmış. Biz bunlara sessiz kalmayacağız önümüzdeki süreçte vatandaşın hakkını arayacağız.

Bekir Kumbul, ‘Karadayılı olarak köyünüzle övünebilirsiniz’

Eski Milletvekili ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul ise konuşmasında şunları söyledi; “Ali Başkanımız bu güzel toplantıya beni de davet etti, ben de sizlerle buluşmanın özlemiyle katıldım ve büyük mutluluk duydum.

Karadayı'da Yörüğün her çeşidi vardır, tam bir Yörük köyüdür Karadayı, aynı Yörük kilimi gibi değişik desenlerden oluşan güzel bir kilimin oluşumu gibidir. Karadayılı olarak köyünüzle övünebilirsiniz, çünkü bu köy önemli mesleklerden önemli insanlar yetiştirmiştir.

Bugüne Karadayı’dan belki iki hastaneyi idare edecek kadar hekim yetiştirmiştir. Serik Devlet Hastanesi'nin hem başhekimi hem başhekim yardımcısı Karadayı’dandır. Eğitim alanında onlarca öğretmenimiz yetişmiştir. İş dünyasında otel kurumuş otel sahipleri iş insanlarımız vardır. Bunlar güzel özelliklerdir geçmişimizle övünebiliriz, köyümüzle gurur duyabiliriz.”

“Ortak paydanız Atatürk olsun”

Siyasette ve birçok alanda artık ağabeylik yaptığını belirten Kumbul, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hepinizin farklı farklı görüşleri düşünceleri olabilir ama ortak paydanız Atatürk olsun. Ortak paydanız Cumhuriyet olsun, ortak paydanız Türkiye Cumhuriyeti ve Misak-ı Milli olsun, orada birleşin.”

“Cumhuriyeti kuranlara küfür ediyorlar”

“Bu ülkeye kuran insanların sayesinde bir yerlere gelmiş olanlar hala Cumhuriyeti kuranlara küfür ediyorlar. Bu 3 olacak şey mi? İmkânsızlıkla ve yokluklar içinde ülkeyi korkarak Cumhuriyet’i kuran insanlara, yedi düvele karşı savaşan insanlara kötülük yapılır mı kötü söz söylenir mi? Bu insanlar önlerinde saygı ile eğlenmesi gerekir.”

“Ülkeyi çökerttiler”

“Birlik ve beraberliğimizi bozmayın. Birbirinize destek verin, ben de size katkı vermeye her zaman hazırım. Ülkenin gidişatı hoş değil ekonomi çöktü, ülkeyi çökerttiler mazotun benzinden daha pahalı olduğu başka bir yılı gördünüz mü siz? Elektriğin vaziyetinde doğalgazın fiyatına bakın. Bu sistem yani mevcut yönetim sistemi bizi çökertecek bir an önce bundan kurtulmak zorundayız.” Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi