Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi, proje okulu oldu

Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi özel program ve proje uygulayan okullar kapsamında “Fen Sosyal Bilimler Proje Okulu” oldu. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ile birlikte merkezi sınav puanına göre öğrenci alacak olan okulun, fen ve sosyal bilimler alanındaki derslerin yanında temel İslami bilimlere de yer vererek üniversite ve mesleğe daha nitelikle öğrenciler yetiştirecek.

Bu kapsamda Serik İmam Hatip Lisesinde tanıtım ve basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, İlçe Müftüsü İbrahim Keser, Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Şevket Bulut, İmam Hatip Platform Derneği Başkanı İzzet Yılmaz ve okul öğretmenleri katıldı.

Bulut, “Başarı yolunda ivme kazanmış olduk”

Okul Müdürü Şevket Bulut konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Okulumuzun bir süredir eğitim ve öğretim niteliğinin artırılması yolunda çeşitli programlar etkin bir şekilde yürütülmekteydi. Bu amaçla üniversiteye doğru hedef YKS 2022, eğitimde rehberlik ve destekleme modeli programı, oku-yorum okuma kültürünün geliştirilmesi projesi, AB Erusmus projeleri ile entegre etwinnig projeleri, eğitimin niteliğini geliştirmek ve öğretimin verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan kalite takip sistemi, Antalya Valiliği himayesinde Antalya’da hedeflenen eğitime nitelik kazandırma AHENK projesi başarı ile tamamlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi genel Müdürlüğümüzün değerlendirilmesi neticesinde başarı yolunda yeni bir sayfa açmış ve hedeflere ulaşma yolunda ivme kazanmış olduk.” dedi.

İmam Hatip Platform Derneği Başkanı İzzet Yılmaz; “Biz dernek ve paydaş camialar olarak ilçenin neslin korunması, geleceğe taşınması için ne yapılması gerekiyor diye bir araya gelip bunu yetkili kurtuluşlara aktardık en son noktada bu okulumuzu proje okulu olma imkanını aldık. Biz bu işi başarmaktan dolayı mutlu olduk. İlçeye nitelikli bir okul kazandırdık. Okul arayan kardeşlerimiz için bu bir alternatif oldu.” dedi.

Keser, “İnsanları bir takım hurafe ve yanlış bilgilerle kandırdılar.”

İlçe Müftüsü İbrahim Keser ise şunları söyledi ; “Türkiye’de bir FETÖ gerçeği vardı. Hain şebeke 2016 yılı itibarı ile tüm gerçekliği ile ortaya çıktı. Bunun temelinde din istismarı yatıyordu. İnsanları bir takım hurafe ve yanlış bilgilerle kandırdılar. Ceplerindeki paraları, evlerindeki çocukları aldılar. Bununda önüne geçebilmek için insanlara sahip dini bilgiler verilmesi gerekiyordu. Bunun içinde İmam hatip Liseleri, Kuran Kursları ve Diyanet camiası gibi kurumları devlet olarak güçlendirmemiz gerekiyor. Bu tür olayların yaşanmaması için. O yüzden imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerini önemsiyoruz. Oradan çıkan insanlar bu milletin dini hayatına yön veren insanlar. Diyanet olarak bizim insan kaynağımız İmam Hatip Liselerinden geliyor. O anlamda diyanet olarak imam hatip liselerini destekliyoruz.” dedi.

Ekiz, “Proje okulları sayısı üçe yükselmiş oldu”

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ise konuşmasında; “Şu ana kadar ilçemizde proje okulu olarak Serik Anadolu Lisesi ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi vardı. Bugün itibariyle Serik Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilçemizde proje okulları sayısı üçe yükselmiş oldu. Proje okulu olmaktan son derece mutlu olduk. Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum.” Dedi

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi