Trafik Polisleri Şehit Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde lise ve anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verdiler.

Karayolu güvenliği ve trafik kurallarını anlatmak için trafik polisleri, Şehit Hasan Güçlü Lisesi ve uygulamalı anasınıfı öğrencilerine bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi verdi. Okulda ve sınıfta trafik ekipleri öğrencilere eğitici materyallerle sunum yapan polisler, öğrencilere çeşitli hediyeler sundu. Öğrenciler de karayolu ve trafik kurallarının önemini eğlenceli ve heyecanlı bir şekilde dinlediler. Lise öğrencileri polislere trafik kuralları, trafik cezaları, polis mesleği hakkında merak ettikleri soruları sordular. Okul Müdür Yardımcısı Hatice Gencer, bu tarz etkinliklerin öğrencilerde bilinçlenme, trafik kurallarına uyma ve birey olmanın saygınlığını kazanmada son derece önemli olduğunu belirtti.

Trafikte yaşanan problemlerin birçoğunun, trafik eğitimi eksikliği yüzünden olduğunu dile getiren polisler, okul öncesi alınan eğitimin çocuğun trafik kurallarına uymasına alışkanlık ve bunu yaşam tarzı olarak içselleştirmesine imkan sağlanabileceğini ifade ettiler. Polisler anasınıfı öğrencilerine kırmızı düdükler dağıtarak nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak anlattılar. Eğer arabadayken annesi, babası emniyet kemeri takmıyorsa telefonla konuşuyorsa hızlı gidiyorsa kırmızı ışıkta geçiyorsa kırmızı düdüğünü çalarak uyaracaklar.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi