Cuma günü çalan tatil zili ve dağıtılan karneler ile birlikte Serik’te 26 bin öğrenci 3 ay sürecek tatile başladı.

Serik’te 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle karne dağıtım töreni düzenlendi. Serik Gedik İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine Aksu Kaymakamı ve Serik Kaymakam Vekili Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan, İlçe Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Ayhan Aktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz katıldılar.

Gedik İlkokulu Müdürü Feza yağcı, okul idaresi ve öğretmenlerin ev sahipliğine düzenlenen törende öğrencilere protokol üyeleri tarafından karneleri dağıtıldı. İlk karne dağıtım töreni anasınıflarında yapıldı. Anasınıfını bu yıl bitirerek gelecek yıl ilkokula başlayacak olan minik öğrencilere hem karneleri hem de onlar için hazırlana hediyeleri verildi.

Daha sonra ise protokol üyeleri Gedik İlkokulu’nda diğer sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin karnelerini verdiler ve onları tebrik ettiler. Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin ve Belediye Başkanı Enver Aputkan öğrencilere tatilde neler yapacakları ile ilgili sorular sorarak onlarla sohbet ettiler.

Karne dağıtımı sonrasında Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Emniyet Müdürü Suat Esin, Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Ayhan Aktürk ve Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet ettiler.

Her yıl okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte başlayan ve yaklaşık 2 hafta süren öğretmenlere yönelik seminerlerin geçen yıl olduğu gibi internet zerinde yapılacağı belirtildi. Öğretmenlerin okulların tatile girdiği 17 Haziran’dan itibaren istedikleri yerde online olarak verilen seminerleri, alabilecekleri belirtildi.

Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin ile sohbetlerinde öğretmenler bu yıl yaz ayında yapılacak uzman ve başöğretmenlik seminer ve sınavları ile ilgili çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade ettiler.

Eğitim öğretim yılının sona ermesi ve karne günü ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, eğitim camiasının özverili ve sorumluluk duygusu içerisindeki çalışmaları ile birlikte bir eğitim öğretim yılını daha tamamladıklarını söyledi.

Serik’te ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 26 bin öğrencinin karne aldığını belirten Ekiz öğrencilere yönelik olarak şunları söyledi; “Bilgiyi üreten, yarınlara şekil veren, kültürümüzü geleceğe taşıyacak olan sevgili öğrencilerimizdir. Biliyoruz ki her gün yeni şeyler öğrenmeyi dert edinen, her daim hedeflerine bir yenisini ekleyen gençler bu ülkenin birer yıldızı olacaktır. Tatili verimli olarak değerlendirmek için birçok seçeneğiniz olduğunu unutmayın. Sosyal ve kültürel etkinlikler yanı sıra özellikle kitap okumayı asla unutmayın.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi