YKS maratonu bitti. Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri sınavdan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ettiler.

Milyonlarca gencin heyecanla beklediği üniversite sınavı Cumartesi ve Pazar oturumlarıyla sona erdi. Geçtiğimiz yıllara oranla katılımın fazla olduğu sınavda gençler hayatlarında yeni ve güzel bir sayfa açabilmek için fen bilimleri sorularının diğer derslere göre daha zorlayıcı olduğu belirttiler.

Akış, “Hayallerim için uğraştım”

Girdiği pek çok sınavda ilçe, il ve ülke dereceleri yapan Serik’in ilk fen lisesi öğrencilerinden olan Celal Akış düşüncelerini şöyle ifade etti; “Sınav maratonu nihayet bitti. On iki yıllık eğitim hayatım boyunca elimden geldiğince çalıştım. Hayallerim için uğraştım. Bütün bunlar üniversite sınavı içindi. Sınav günü her öğrenci gibi bende heyecanlıydım. Sınav salonuna girip kitapçıkları açana kadar nabzım hep yüksekti. Ama o an gelince ailemin, öğretmenlerimin verdiği destek aklıma geldi. Sonra zaten gerisi bendeydi. Tüm sorulara bakıp soruları cevaplandırma şansını yakaladım. Hissiyatım iyi yönde. Arkadaşlarımla soruları tartıştığımda doğru şeyleri yaptığımı düşünüyorum. İnşallah bir ay sonra hayallerime kavuşabilecek puanları alabilirim ve tüm arkadaşlarım da alabilir. Bundan sonrası Allah’ın bize güzel şeyler nasip etmesi. Dualarım bu yönde. Ben başta aileme, öğretmenlerime, okulumun her ferdine teşekkür ediyorum.”

Topçuoğlu, “Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi, Türkiye’nin incisidir”

Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Halil Topçuoğlu ise YKS ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; “Herkes çok çalıştı, çok yoruldu. İnşallah emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Okul gördüğünüz taş duvarlardan modern görüntülerden çok daha fazlasıdır. Okul öğrenciyle kıymetlenen, öğretmeleriyle aydınlanan idareciyle bir bütündür. Okulumdan içeriye girdiğimde kapıdaki güvenlik Osman Bey’in işini layıkıyla yapmasıdır; Dudu, Havva, Emine Hanımlarının tebessümle yemek ikramlarıdır; Rehberlikteki Emine ve Özlem Hocalarımın öğrencilerimizi doğru yönlendirmeleri ve motive etmeleridir; İsimleri altınla yazılması gereken alanının rakipsiz isimleri branş öğretmenlerimdir; reklam yapmadan sadece işine odaklanmaktır. Okul büyük bir ailedir. Biz büyük bir aileyiz. Aile olmanın gururunu ve bilincini yaşayarak geleceğe yön vermeye devam ediyoruz. Armamıza her yıl yeni apoletler takıyoruz. Serik’imize, Antalya’mıza ve canım ülkemize hizmet ediyor ve edecek gençler yetiştiriyoruz. Başkalarını değil kendimizi rakip görüyoruz. Planlarımızı kendimizi nasıl geçebiliriz diye yapıyoruz. Şükür ki bu yıl da bu planların işlediğini anlıyoruz. Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi, Türkiye’nin incisidir. Kıymetlidir, kıymet katandır. Adı gibi Akdeniz’i ‘yükselişe’ geçirendir. Güzel günler bu ülkenin her ferdinin hakkıdır. Biz bu hakkı dağıtacak aklı hür, vicdanı hür gençleri vatanımıza armağan ediyoruz. Son söz kurum müdürü olarak ağabeyimiz duayen Bekir Kumbul Hoca’mıza, yönetim kurulu arkadaşlarıma, öğrencilerime, öğretmenlerime, velilerime teşekkürü borç biliyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi