Akdeniz Yükseliş Koleji 17. mezunlarını muhteşem bir törenle uğurladı.

Serik Akdeniz Yükseliş Ortaokulu 17. yılında 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını Akdeniz Yükseliş Koleji kampüsünde gerçekleşen bir törenle, yeni başlangıçlara uğurladı. Akdeniz Yükseliş ortaokul mezuniyet programında öğrencilerin aileleri ve yakınları çocuklarını yalnız bırakmadı. Okul öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu müzik dinletisi ile başlayan program, mezun öğrencilerin sınıf öğretmenleri eşliğinde yürüyüşü ile devam etti.

Törende açılış konuşmasını Özel Akdeniz Yükseliş Koleji yönetim kurulu başkanı Necmettin Çalık yaptı. Çalık konuşmasında şunları söyledi; “Başarılı ve gururlu bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktık. Dün gibi, bugün gibi 17 yıl önce bahçemize diktiğimiz çınar ağaçları da bizimle birlikte büyüdüler. Bizler Akdeniz Yükseliş Kolejinin temelini atarken amacımız ilçemizin çığırını değiştirmek, farklı nesiller yetiştirmekti. Allah’a çok şükür geriye dönüp baktığımız zaman çok büyük başarılara imza atmışız. Serik halkının bize vermiş olduğu boş tabloyu, çok güzel fotoğraflarla doldurmuşuz. Tabi ki bunu da doldururken Serik halkının ve siz değerli velilerimizin gücünü hep arkamızda hissettik, hep elimizden tuttunuz, hep desteklediniz hepinize çok teşekkür ediyorum.

Saygıdeğer velilerimiz ve misafirlerimiz, Akdeniz Yükseliş Koleji Türkiye’nin en özel okullarından biri olarak birçok başarıya imza atmıştır. 17 yılda birçok akademik başarıya, sportif alanda ilçe, il, Türkiye ve dünya şampiyonluğuna ilaveten, bu yılda LGS de Türkiye birincisi çıkardık, onun için mutluyum, gururluyum ve huzurluyum. Sizler en değerli varlıklarınızı bize emanet ettiniz, bu sorumlulukla çalıştık ve başardık. İnanıyorum ki çocuklarımızın hepsi de Türkiye Cumhuriyetinin ışıl ışıl parlayan bir değeri olacaktır. LGS sınav sonuçlarımızdaki başarının kazanılmasında büyük emeği olan idareci ve öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum, teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrencilerim, hayatınızdaki ilk sınavı başarıyla atlattınız. Sınavlar hayat boyu sizi bir üst basamağa taşıyacaktır. Bugün ortaokul mezuniyetinizin gurur ve mutluluğunu yaşıyorsunuz. Sizler hepiniz başarılısınız sizlere benim nasihatım, annenizi babanızı hiçbir zaman üzmeyin, büyüklerinize saygılı olun ki sizde saygı göresiniz. Küçüklerinizi sevin, yeniliğe açık olun, ilimden bilimden ayrılmayın ülkemiz vatanımız ve bayrağımız için daima çalışın. Hayatta en önemli önceliğiniz işiniz mesleğiniz olsun, sizin alt yapınız çok sağlam nereye giderseniz hangi mesleğe sahip olursanız olun başarılı olacaksınız. Yolunuz ufkunuz açık olsun.”

Yaş Kütüğüne İsimler Çakıldı

Akdeniz Yükseliş Koleji yönetim kurulu başkanı Necmettin Çalık’ın konuşmasının ardından, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı sonunda okul derecesi elde eden öğrenciler açıklandı. Dönem üçüncüsü Elif Seçim, dönem ikincileri Havva Nehir Etli, Muhammet Ali Sarı, dönem birincileri Ayşe Naz Cansız, Ela Kapan, Ceylin Nisa Yıldırım ve Mustafa Efe Alkan oldular. Okul birincisi olan öğrenciler, okul yaş kütüğüne isim çaktılar ve ardından konuşmalarını yaptılar. Başarıyla ailelerine ve izleyenlere mutluluk ve gurur yaşatan öğrenciler ödüllendirildi. Eğitimde devamlılığın sembolü, bayrak flama devir teslim töreniyle devam eden programda, mezun öğrencilere temsili diploma töreninde, madalya ve mezuniyet belgeleri verildi. Gecenin en anlamlı anına geçmeden önce Akdeniz Yükseliş Koleji idareci ve öğretmenleri sahneye davet edildi. En anlamlı bölümde ise mezunu öğrenciler mutluluk gurur ve coşkusuyla keplerini havaya fırlattılar. Törenin ardından sahneye çıkan müzik grubu ile öğrencilerin eğlencesi devam etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi