Serik’ten de geçen D 400 Karayolu’nun yükünün hafiflemesi gerekiyor. Serik adına bu sorunun bir an evvel çözülmesi için kamuoyu oluşturulması lazım.

Tarım, turizm ve ticaretin merkezi olan Serik'te D 400 Karayolu yoğunluğu hızlı bir şekilde artıyor. Serik'in günden güne hızla büyümesi ve Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri haline gelmesi ile birlikte Antalya-Serik-Alanya-Mersin güzergahında yer alan D 400 Karayolu’nda trafik çok yoğun bir şekilde artıyor.

Önceki yıllarda sadece yaz aylarında yoğunluk gözlenen D-400 Karayolu’nda son yıllarda hem yaz hem kış aylarında oldukça fazla trafik yoğunluğu yaşanıyor. Türkiye'nin çok önemli tarım merkezlerinden biri olan Serik'te tarım ürünlerinin sevkiyatını sağlayan, kamyonlar, kamyonetler, tırlar; dünyanın en önemli turizm merkezlerinden sahip olan ilçenin turizm akışına sağlayan, servisler, otobüsler ve özel araçlarla beraber yoğun bir ticaretin de yaşanması söz konusu. Bütün bu unsurlarla birlikte D 400 Karayolu’nun trafik akışı oldukça önemli hale geliyor.

Konu ile ilgili olarak daha önce Serik'te Sanayi Kavşağı, Genpa Kavşağı, Gedik Kavşağı olmak üzere üç kavşağın ‘Köprülü katlı kavşak’ projeleri hazırlanmıştı. Yaşanan ekonomik kriz ve fiyat istikrarının oluşmaması sebebiyle ihalelerin sürekli ertelenmesi de inşaatların başlamasını geciktiriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bir an evvel söz konusu ‘Köprülü katlı kavşaklarını’ hayata geçirmesi ve D 400'ün rahatlaması sağlanmalı. Bununla birlikte Serik ve bölgemiz için çok daha önemli bir ulaşım hattı da Kuzey Çevre Yolu. Kuzey Çevre Yolu sadece Serik için değil Antalya için de önemli bir yatırım. Çünkü Antalya-İzmir Karayolu’nun Termesoso Kavşağı’ndan başlayıp; Antalya-Burdur- İstanbul yolunu, devamında Antalya-Isparta yoluna keserek, Yukarıkocayatak’ta D 400 Karayolu ile buluşacak bu çevre yolu bölgemize oldukça rahatlatacak bir proje.

Bununla birlikte diğer yatırımdan da hızlanması ve bir an önce D 400'ün yükünün hafiflemesi gerekiyor. Söz konusu durum ile ilgili olarak hem Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın hem de Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırım’ın girişimlerinin çok uzun zamandır sürdüğü biliniyor. Ancak bunun dışında siyasi parti temsilcilerinin, STK temsilcilerinin ve Serik’in bu konunun çözümü ile ilgili olarak milletvekillerine, ilgili bakanlıklara ve diğer paydaşlara D 400 Karayolu’nun yükünün azaltılması ile ilgili baskı oluşturması gerekiyor.

Serik adına bu sorunun bir an evvel çözülmesi için kamuoyu oluşturulması lazım.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi