Her yıl Serik’in ilçe olmasının kutlanması ile ilgili gündeme getirdiğimiz bu güzel güne kayıtsız kalmayarak hayata geçiren ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Daha önceki yıllarda çeşitli şekilde köşe yazılarımızda dile getirdiğimiz Serik’in kuruluş yıldönümlerinin kutlanması çağrıları yapmıştım.

Öncelikle geçtiğimiz Pazar günü 26 Haziran 2022 tarihinde Serik’in ilçe oluşunun 96. yıl dönümünü ilk kez kutlayan ve bundan sonra da geleneksel haline gelmesi temennisini belirten Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’a, ekibine, Serik Belediyesi’nin tüm çalışanlarına ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.

30 Mayıs 1926 tarihinde Mecliste kabul edilen ve 26 Haziran 1926 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Serik’in ilçe olması bazıları için pek önemli olmayabilir. Ancak bize göre Türkiye'nin önemli, tarım, turizm, ticaret merkezlerinden olan Serik için böyle bir günün her yıl kutlanması, hatta ‘Festival’ haline getirilerek kutlanması bize göre önem arz ediyor.

100. Yılda Çok Daha Güzel Kutlamalar Temennisiyle…

Serik Belediyesinin gerçekleştirdiği Serik’in ilçe oluşunun yıl dönümü etkinlikler umarız önümüzdeki yıllarda 97.,98., 99. yılları en güzel şekilde kutlanır. Özellikle 100. yılında yani 2026 yılında bütün Serik’in, siyasi partilerin, STK’ların, kamuoyunun katılımıyla çok daha geniş, çok daha kapsamlı, çok daha güzel bir şekilde kutlanmasına arzu ediyoruz.

Bugün birçok önemli ilçenin, beldenin, şehrin kuruluşları, kurtuluşları, festivalleri ve benzeri etkinlikleri var. Serik'te ise bu tarz bir geleneksel etkinlik yok. Benim temennim inşallah bundan sonraki süreçlerde ilçe olma yıldönümleri festivaller havasında kutlanabilir.

Umarım gelecekte birçok etkinlikleri birleştirilerek, tarım ürünleri öne çıkarılarak, turizm öne çıkarılarak Türkiye çapında ses getiren kutlamalar yapılır.

Her yıl Serik’in ilçe olmasının kutlanması ile ilgili gündeme getirdiğimiz bu güzel güne kayıtsız kalmayarak hayata geçiren ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi