1926 yılında ilçe olan Serik’in ilçe oluşunun 96. yılı törenlerle kutlandı.

26 Haziran 1926'da Resmi Gazetede yayınlanan karar ile ilçe olan Serik’in, ilçe olarak kuruluşunun 96. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik, Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Pazar günü saat 19.00’da Gedik Kavşağından başlayan kortej ile birlikte protokol üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile Çınarlatı Meydanı’na altına kadar yürüdüler. Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüş Serik Belediye Binası önünde sona erdi.

Sergi Açıldı, Malacı Hoca’ya ve Bankoğlu’na Plaket Verildi

Burada, ‘Bir zamanlar Serik’ isimli serginin açılışı yapıldı. Açılışı protokolü ederek kurdele keserek yaptılar ve Serik'in geçmişten bugüne fotoğraflarının yer aldığı sergi protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından gezildi. ‘Bir zamanlar Serik’ isimli sergi için fotoğraf arşivini açan ve katkı sunan Serik Anadolu Lisesi öğretmeni Sait Malacı’ya, Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin tarafına plaket taktim edildi. Törene katılamayan Alaaddin Bankoğlu’na plaketi teslim edilmek üzere verildi.

Serik’le Aynı Gün Doğan Sena’nın Doğum Günü Kutlandı

Belediye önünde Çınaraltı Çarşısı'nda verilen ikramlar sonrasında ise saat 21.00'da Özgür Can Çoban'ın konserine geçildi. Burada ilk olarak Milletvekilleri, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve protokol üyeleri Bölgesel Ligde şampiyon olarak 2. Lig'e yükselen Serik Belediyespor Voleybol Takımını kutlayarak kupalarını verdiler. Kupa töreni ile birlikte Serik ile aynı gün foğan Sena Nur isimli kız çocuğunun doğum günü pastası, protokol üyeleri ile birlikte kesilerek ona sürpriz yapıldı, doğum günü kutlandı.

Aputkan’dan Ahde Vefa

Daha sonra Belediye Başkanı Enver Aputkan günün anlamı ile ilgili bir konuşma yaptı. Aputkan, konuşmasında şunları söyledi; “Kıymetli vatandaşlarımız Serik'imizin ilçe oluşunun 96. yıl dönümü münasebeti ile düzenlediğimiz kutlama etkinliklerine hepiniz hoş geldiniz.

Bu akşam burada yapmış olduğumuz etkinliğimizin amaçlarından birisi de ahde vefadır. Kuruluşundan bugüne kadar ilçemize hizmet etmiş, bu ilçenin gelişmesine katkı koymuş herkese teşekkür ediyorum. Ebediyete irtihal edenlere rahmet, hayatta olanlara ise sağlık ve afiyetler diliyorum.

İlçemize ilk yerleşimler milattan önce (MÖ) 2. Yüzyılda Aspendos ve Silyon kentlerinde başlamıştır. İlçemiz 1890'lı yıllarda Serik ismi ile anılmaya başlamış, 1915 yılında bugünkü ilçe merkezinde ilk belediye teşkilatı kurulmuştur. 26 Haziran 1926 tarihli Resmi Ceride’de yani bugünkü anlamıyla Resmi Gazete’de, Kökez, Belpınar ve Kürüş Mahallelerinden oluşan Serik ilçemiz kurulmuştur.

“Amacımız İnsanımızın Yüzünü Güldürmek”

Amacımız ilçemizi her yönüyle geliştirmek ve insanımızın yüzünü güldürmektir. Bu amaçla çalışma arkadaşlarımızla birlikte, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu hizmetlerin verilmesinde her zaman destek olan il başkanımıza milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.

Belediye olarak ilçemizde ve okullarımızda sportif faaliyetlerin desteklenmesine ve teşvik edilmesini de çok önem veriyoruz. Güreş, futbol, voleybol, bisiklet ve futbol altyapı takımlarımız güzel başarılara imza attılar. Yeni kurduğumuz voleybol takımımız Bölgesel Lig Grup maçlarını namağlup olarak tamamlayarak TVF 2. Ligde mücadele etmeye hak kazanmış ve yüzümüzü güldürmüştür bütün takımlarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta Cuma günü başlayacak olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Belediyemizin 60 güreşçisini Salı günü yolcu edeceğiz. İnşallah onlar da başarılı sonuçlar alacaklardır. Bütün pehlivanlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum. Amacımız her alanda ilçemize kalıcı hizmetlerde bulunmaktır ve hoş bir seda bırakmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Çınaraltı Meydanını dolduran Serikliler geç saatlere kadar sanatçı Çoban’ın şarkıları ile eğlendiler.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi