Serik Müftülüğü tarafında başlatılan Yaz Kuran Kurslarında ilk dersi İlçe Müftüsü İbrahim Keser verdi.

Serik İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında Kur'an-ı Kerim, İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur’an kursları başladı.

Hz. Osman Camii'nde ilk ders, İlçe Müftüsü İbrahim Keser’in katılımıyla gerçekleşti. Yoğun ilginin olduğu yaz Kur’an kurslarına bazı çocuklar aileleriyle geldi. Yüz yüze başlayan Yaz Kur’an Kurslarında öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

“Kayıtlarımız 4 Temmuz'a Kadar Devam Edecek”

Hz Osman Camii'nde derse katılan İlçe Müftüsü İbrahim Keser şunları söyledi; “2022 yılı yaz kursları bugün itibariyle başladı. Yaz kuran kurslarımıza kayıtlarımız 4 Temmuz'a kadar devam edecek. Allah nasip ederse 26 Ağustos'a kadar devam edecek. 8 haftalık süre çok uzun bir zaman değil. Bize düşen bu süreyi en güzel şekilde değerlendirmektir. Öğrencilerimizin yetişmesi noktasında dini, milli, manevi değerler anlamında en güzel seviyeye getirmek. Kurs bittiği zaman Kur’anı Kerimi okuyan, namaz surelerini ezberlemiş gençlerimizi çoğaltmak. Peygamber efendimizin buyurduğu üzere 'Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir' bu anlamda hayırlı insanlar olmak adına bir takım faaliyetlerde bulunuyoruz Serik Müftülüğü olarak.”

“Yapılacak etkinliklere velilerimizden katkılar bekliyoruz”

“Bütün camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda yaz kurslarımıza yönelik tüm tedbirleri aldık. Siz velilerimizden isteğimiz, talebimiz öğrencilerimizi takip etmeniz. Her gün eve geldiğinde, camide veya Kur’an kursunda ne okudunuz ne öğrendiniz, beraber müzakere ederek birlikte gözden geçirmeliyiz. Onlarla ilgilenmeniz kurs süresince ailenin katkısıyla camideki ve Kur’an kursundaki öğreticilerimizin katkılarıyla Müftülük olarak hedefimiz yaz kurslarını verimli bir şeklide geçirmektir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Yaz Kursları Programı çerçevesinde öğrencilerimizi dini bilgileri, Kur’anı Kerimi Peygamberimizin Hayatını müfredat çerçevesinde anlatmak. Yakında 15 Temmuz geliyor. 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle Camilerimizde, Kur’an kurslarımızda Milletimiz ve çocuklarımız nezdinde unutmamak, unutturmamak, ruhu ve bilinci canlı tutmak adına etkinliklerimiz olacak. Yapılacak etkinliklerden de siz velilerimizden katkılar bekliyoruz. İnşallah yaz kursları bittiği zaman hem sizler hem bizler hedeflerimize ulaşmış bir şekilde kurslarımızı tamamlarız diye düşünüyoruz. Evlatlarını getirip kursumuza kayıt yaptıran tüm velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun.”

Daha sonra diğer Yaz Kur’an Kurslarını ziyaretlere eden Müftü Keser, Merkez Kız Kur’an Kursunda da derse katıldı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi