Kapladığı alan ve aynı anda ibadet edebilecek cemaat sayısı ile Serik’in en büyük camii olan Şehitler Cami’nin açılışı yapıldı.

Bin 600 kişinin aynı anda ibadet edebileceği hayırseverler tarafından yaptırılan Şehitler Camii düzenlenen törenle açıldı. Gedik Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, , Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İlçe Müftüsü İbrahim Keser, Cumhuriyet Savcısı Ali Erdem, daire müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü İbrahim Keser şunları söyledi; “Caminin yapımına 2011 yılında başlanmış, 2017 yılında sadece birinci katı tamamlanmıştı. 2018 yılında tekrar planlamaya aldık ve camimizin inşaatını hayırseverlerimizin yardımları ile tamamladık. Bu cami Serik'in en büyük ve en güzel camisi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Serik’e ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” Caminin mimarı Ali Karabay ise konuşmasında caminin teknik donanımı ile ilgili bilgiler verdi.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan da konuşmasında; “Şehitler Cami’nin projesinde imar planı yapılırken bu alanın camii alanı olarak ayrılmasına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Camiinin eksiklerini gördük, Belediye olarak caminin bahçe düzenlenmesi ve camii imamına lojman yapılması için vesile olacağız.” dedi.

İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ise; "Camiler Müslümanları bir araya getiren mekanlardır. Camiler aynı dine mensup genç, ihtiyar, zengin, fakir olsun bir binanın tuğlaları gibi kenetleyen mekanlardır" dedi.

Konuşmaların ardından caminin yapılmasına katkı veren hayırseverlere protokol tarafından plaket verildi. Cami protokol tarafından kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Katılımcılar açılışın ardından camide öğle namazı kıldı.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi