Kumluca ilçesinde düzenlenecek olan Alakır Doğa Kültür ve Sanat Festivali, 30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Karacaören Doğa Kültür Turizm Tanıtma Derneği ve Karacaören Muhtarlığı tarafından düzenlenecek festival için Karacaören Mahallesi'nde basın toplantısı düzenlendi. Festival hakkında açıklama yapan Karacaören Doğa Kültür Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mehmet Başar, "Bu festival 2003 yılında yöre insanlarının katkılarıyla başlamıştı. 10 yıl aralıksız devam etti. Ardından birçok sebeplerden dolayı yapılamadı. 2 yıldan beri de pandemi sebebiyle yapamadık. Artık Alakır Doğa ve Kültür Festivali'mizi 30-31 Temmuz'da aynı yeri olan Karacaören Mahallesi Karabük mevkiinde yapılacak. Karacaören Doğa Kültür Turizm Tanıtma Derneği ve Karacaören Muhtarlığının ortak çalışmalarıyla yapılan festival yöre halkı tarafından heyecan ile beklenmektedir" dedi.

Festivalde geçmişi Likya dönemine dayanan yemeklerin de bulunduğu yemek yarışmaları yapılacağını anlatan Mehmet Başar, "Festivalimize 50 veya 60 bin ziyaretçinin katılmasını bekliyoruz. Hazırlıklarımızı bu yönde yapıyoruz. Tüm halkımızı festivalimize bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, festival boyunca, yöresel yemek atölyeleri kurulacak. Yörede yetiştirilen bitkilerin yerel tohum standı açılacak. Yöreye has, atadan kalma, mısır, kuru fasulye, susam, fıstık gibi tohumların dağıtımı yapılacak. Unutulmaya yüz tutmuş birçok el sanatları festival günleri boyunca sergilenecek. Cumartesi ve pazar akşamları yörede oynanan geleneksel oyunlar ve müzikli eğlence yapılacak. DHA

Editör: Haber Merkezi