Serik Belediyesi Belek’teki 148 bin metrekarelik orman- alan (yangın üssü) için Tarım Orman Bakanlığı'na başvuruda bulunarak alanın tahsisini talep etti.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan hafta başında çıkan yeni imar planı kapsamında orman alanı olarak düzenlenen 148 bin metrekarelik alan için Tarım Orman Bakanlığı'na başvuruda bulunarak; bu alanın mesire alanı olarak tekrar Serik Belediyesine ve Serik’e tahsisini talep ettiğini bildirdi.

Serik'e ait sahillerde yer alan Belek ve Kadriye günübirlik alanları ile ilgili mahkeme tarafından iptal edilen imar planından sonra imarsız kalan bölgeye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni imar planı oluşturuldu. Bu imal planına göre günübirlik alanları büyük ölçekte korundu.

Konunun detaylarını bugünkü gazetemizde okudunuz. Oldukça geniş kapsamlı bir konu olan yeni imar planında bize göre önemli ayrıntılardan biri de daha önceki imar planlarında yangın üssü olarak geçen ve iptal edilen planlarda 50 bin metrekarenin altına düşürülen alan tekrar orman alanı olarak yaklaşık 148 bin metrekare olarak planlandı.

Söz konusu alanın yeni imar planında işlenmesiyle birlikte hem Serik’in hem ormanlık alan, hem yeşil korunmuş oldu ve halkını kullanımı için yeni bir fırsat ortaya çıktı.

Daha Önce Serik’e Tahsis Edilmişti

2021 yılında çıkan ve bu yıl mahkeme kararıyla iptal edilen planlardan önceki imar durumunda burası Orman-yangın üssü alanı olarak görünüyordu. Söz konusu alan Bakanlık tarafından Serik Belediyesi'ne mesire alanı olarak ta tahsis edilmişti. Serik Belediyesi de bu alanla ilgili olarak alanda çalışmalara başlamıştı. Ancak 2021 yılı başlarında çıkan söz konusu imar planı ile bu tahsis hakkı da iptal olmuştu.

Belediye Başkanı Enver Aputkan Serik Belediyesi olarak bu alanın tahsisini tekrar Serik Belediyesine ve Serik’e almak istediklerini belirterek böyle bir başvuruda bulunduklarını belirtti. Tarım Orman Bakanlığı’na yapılan 148 bin metrekarelik alanın Serik Belediyesi’ne tahsisi başvurusu onaylandıktan sonra Serik Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanacak olan alan Serik’in en büyük mesire alanı olarak Seriklilere ve misafirlere hizmet vermeye başlayacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi