Serik Belediyespor 2022-2023 futbol sezonunun ilk maçını deplasmanda GMG Kastamonuspor ile oynayacak.

TFF 2. Lig 2022-2023 sezonu fikstür çekimi geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Geçtiğimi yıl olduğu gibi bu yıl da TFF 2. Lig Kırmızı Grupta yer alan Serik Belediyespor yeni sezonun ilk maçını deplasmanda GMG Kastamonuspor ile oynayacak.

28 Ağustos’taki ilk maç sonrasında 4 Eylül 2022 tahinde Serik Belediyespor kendi evinde seyircisi ile buluşacak. 2022-2023 sezonunun kendi sahasındaki ilk maçında Serik Ankara Demirspor’u konukedecek.

Riva'daki Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen fikstür çekimine TFF Yönetim Kurulu üyeleri Hamit Altıntop, Volkan Can ve Murat Şahin ile kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı.

TFF 2. Lig 28 Ağustos 2022 tarihinde oynanacak maçlarla başlayacak ve ilk yarı 18 Aralık'ta sona erecek. İkinci yarı ise 15 Ocak'ta başlarken, normal sezon 29 Nisan 2023'te tamamlanacak. Ardından play-off müsabakaları oynanacak.

Volkan Can: "El ele alt ligleri hedeflediğimiz noktalara ulaştıracağız"

Türkiye Futbol Federasyonu 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can fikstür çekiminde bir konuşma yaptı. Can, "Herkese hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Geçen hafta grup kuralarımızı çekmiştik, şimdi de, yeni sezon fikstürümüzü belirlemek için bir aradayız. Türk futbolunda, yeni bir dönem yaşıyoruz. TFF olarak, bir yapılanma sürecindeyiz. Ve kurumsal yapının en önemli ayaklarından birisini, alt ligler oluşturuyor. 2 ve 3. Lig kulüplerimiz, Federasyonumuzun en önemli paydaşlarından birisi. Yeni süreçle birlikte, yeni bir anlayışla ve mutlaka birlikte hareket ederek hedeflerimize ulaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Kulüpleri rahatlatacak adımlar attıklarını vurgulayan Volkan Can, "Geçen hafta yeni düzenlemelerle ilgili birkaç konuda bilgilendirmede bulunmuştum. İlki, Liglerimizden düşecek takım sayılarımızda yaptığımız revizyondu, bu sayılar, 2. Ligden 5'er yerine 4'er, 3. Ligden de 4'er yerine 3'er takım olmuştu. Bir diğer konumuz, ekonomik olarak sizleri rahatlatması için yol masrafları gibi desteklerimizi revize edecek olmamızdı. Bu konuda da son noktayı koymak üzereyiz. Son müjdemizi de bugün kamuoyuna duyurduk. Tıpkı Süper Lig gibi, alt liglerimizde de deplasman yasağını kaldırdık. Artık en az %5 oranında, dış sahadaki maçlarınıza taraftarlarınız gidebilecek. Bu oran, rakip kulüple anlaşmanız, İl/İlçe Spor Güvenlik Kurulu onayı halinde %30'a kadar çıkabilecek. Ayrıca ev sahibi kulüplerimiz de eğer deplasman takımı ile anlaşırsa, onlara ayırdıkları tribünleri kendi seyircileri için kullanabilecekler. Bununla birlikte, kısa zamanda, önemli kararlar alan TFF Yönetim Kurulumuz, yenilikçi adımlarına alt ligler için de devam edecek. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi, Lig Koordinasyon Kurulu'na 2-3. Kulüpler Birliği'nden bir temsilci almayı planlıyoruz. Böylece fikstür, maç programları ve diğer konularda ortak hareket etmiş olacağız. TFF olarak, ne tür çalışma yaparsak yapalım, sizlerle istişare halinde, ortak yürüteceğiz. El ele vererek, alt liglerimizi hedeflediğimiz noktalara ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

TFF olarak nasıl bir alt yapı istedikleri konusuna da değinen Volkan Can "Alt liglerimizin, Türk futbolunun alt yapısında, çok önemli bir yer edinmesi için, yetenek geliştirme programlarıyla kulüplerimizin güçlendirilmesi gerekiyor. TFF olarak bizler, antrenörleri eğiterek, sözlere gönderip destek sağlayacağız. Çünkü sizlerin altyapıya odaklanmanızı istiyoruz. Liglerimizin, Milli Takımlara geniş bir havuz oluşturması ve kulüplerimizin yetiştireceği genç oyuncularla, transfer gelirlerini artırması gerekiyor. Ki, biz Federasyon olarak yine sizleri bu konuda teşvik edeceğiz. Alt liglerin, Süper Lig ve 1. Lig'e futbolcu gönderen rekabet içinde olmasını istiyoruz. Tribün gelirleri artan, yeni etkinliklerle kadın ve çocuklarımız başta olmak üzere taraftar sayısını daha da yükselten bir lig görünümüne kavuşmamız gerekir. Yeni nesil gelir kaynakları ve dijitalleşmenin olanaklarından alt liglerimizin de mutlaka yararlanması ve yeni gelirler elde etmesi şart. Ancak böyle sürdürülebilir bir yapıya kavuşabiliriz. Yapacağımız çalışmalarla alt liglerimizin tanınırlığının ve izlenirliğinin artırılmasını sağlamalıyız. Dijitalleşme çalışmalarımız kapsamında, alt liglerimizin de fayda sağlayacağı hazırlıklar içerisinde olacağız" açıklamasını yaptı.

Gerilimin değil, güzelliklerin konuşulduğu bir lig arzuladıklarını vurgulayan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, şöyle devam etti: "Ve en önemlisi, Sayın Başkanımız da çağrı yaptı, Fair Play hepimiz için öncelik olsun istiyoruz. Kavganın, küfrün, şiddettin olmadığı bir futbol ortamı arzu ediyoruz. Amacımız saygı, sevgi ortamını sağlamak."

TFF 2. Lig ve 3. Liglerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can iş birliği içinde çalışarak başarıya ulaşacaklarına inandığını ifade edip "TFF olarak biz ne yapacaksak, siz kulüplerimizin, paydaşlarımızın, futbolun içinde olan, tüm insanlarımızın kıymetli olması için yapacağız. Önümüzde 1 yıllık süreç var. Bu nedenle hızlı adımlar atmalıyız ve bunu da istişare halinde yapacağız. İçinizden gelen, sizleri temsil eden, sizlerin sorunlarını bilen birisi olarak siz değerli kulüplerimiz için ben elimden gelen tüm çabayı göstereceğim. Birlikte hayal ettiğimiz yapıya inşallah kavuşacağız. Yeni sezonun herkes için başarı getirmesini diliyorum. Herkesin gönlünce bir sezon geçmesini temenni ediyorum. Sakatlıksız, sorunsuz bir dönem olmasını arzu ediyorum. Hafta sonu mübarek Kurban Bayramımızı idrak edeceğiz. TFF Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına, sizlerin, futbol ailemizin, ülkemizin Kurban Bayramını şimdiden kutluyor, milletimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Fikstür herkes için hayırlı olsun. Saygılar sunuyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın törende kulüp temsilcilerine ve medya mensuplarına fikstür çekimi ile ilgili teknik bilgilendirmede bulundu. Organizasyon günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi