İmar planları mahkemece iptal edilen Serik’e ait Belek ve Kadriye günübirlik alanları için yeni imar planı yapıldı. Yeni planlarda Serik’in talep ettiği kazanımların çoğunu aldığı belirtiliyor. Ancak bu konu ile ilgili 20 günüdür kimseden ses çıkmıyor, çıt yok, tepki de yok… Kadriye ve Belek Günübirliklerle ilgili Serik derin bir sessizlik içinde…

Serik’e ait Belek ve Kadriye günübirlik alanları için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yeni imar planı Serik Belediyesi’nde ilan tahtasında 3. katta askıya çıkalı neredeyse 20 gün oldu. Konu ile ilgili olarak biz de Ayyıldız Toros Gazetesi’nin 1 Temmuz 2022 Cuma günü tarihli nüshasında yayınlanan; 30 Haziran 2022 Perşembe günü ise https://ayyildizgazetesi.com/haber-63812-Serik-Kazandi.html adresinde yayınlanan bir ‘Özel Haber’ yaptık.

Haberi binlerce okuyucumuz okumasına rağmen Serik’ten konu ile ilgili tek bir değerlendirme, açıklama ya da tepki gelmedi. Pandemi boyunca yaklaşık 2 yıl Serik’in STK’ları, belediyesi, siyasi partileri, meclis üyeleri, muhtarları, iş insanları, esnafları hülasa herkes topyekûn Serik’e ait Belek ve Kadriye günübirlik alanlarına TTA yani Turizm Tesis Alanı; halk dilinde ‘Otel Yeri’ yapılması için düzenlenen imar planına karşı çıktık.

Serik olarak, binerce imzalar topladık, platformlar kuruldu, gösteriler yaptık, sahillerde pankartlar açarak açıklamalar yaptık ve konuyu Türk Yargısına taşıdık.

Sonuç olarak Türkiye Cumhuriyet Mahkemeleri Serik kamuoyunu haklı buldu ve eski imar planları iptal edildi.

Serik’in Lehine Gibi Gözüküyor

Bütün bu gelişmeler sonrasında Serik’e ait Belek ve Kadriye günübirlik alanları için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı yapıldı ve Serik Belediyesi’nde askıya çıktı. Bizim görebildiğimiz kadarı ile Belek ve Kadriye Günübirlik alanları ile ilgili hazırlanan yeni planda kamuoyunun taleplerinin birçoğu yerine getirmiş gibi görünüyor.

Bu konuda daha önce ‘Serik Kazandı’ manşeti ile çıkan özel haberimizde detaylarını yazmıştık. Dileyenler https://ayyildizgazetesi.com/haber-63812-Serik-Kazandi.html bu link tıklayarak ulaşabilir.

Bunlar bizim değerlendirmelerimiz. Ancak son 2 yıldır pandeminin çetin şartlarına rağmen neredeyse herkesin ayağa kalktığı Serik’e ait Belek ve Kadriye günübirlik alanları için yeni imar planının ortaya çıktığı 20 gündür Serik’te ‘Derin bir Sessizlik’ yaşanmasına şahsen anlam veremiyorum.

Umarım yeni imar planı askıdan inmeden Serik kamuoyu konu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girer…


Belek yeni plan

kadriye yeni plan

Editör: Haber Merkezi