FONKSİYONEL ve estetik burun ameliyatlarında Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu söyleyen Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Balıkçı, “Rinoplastideki bu başarımız sayesinde, burun ameliyatları için yapılan sağlık turizminde de birinciyiz" dedi.

Dünyanın dört bir yanından hastaların özellikle Türkiye'yi tercih ettiğine vurgu yapan Doç. Dr. Balıkçı, “Özellikle zor, hatta yapılamaz denilen burun ameliyatları için dünya, Türk hekimlerini tercih ediyor" diye konuştu. ABD, Avrupa, Rusya ve Avustralya'dan meslektaşlarının, gerçekleştirdikleri ameliyatlarını izlemek için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Doç. Dr. Hüseyin Balıkçı, tecrübelerini dünyayla paylaştığını belirterek, “Dünyanın birçok ülkesinden gelen hekimlere ameliyatları canlı izleterek hem eğitim veriyor hem de Türk tıbbının gücünü dünyaya gösteriyoruz. Günümüzde birçok branşta görev yapan Türk hekimleri, bu şekilde dünya hekimlerine eğitim veriyor. Meslektaşlarımız, yurtdışından gelen hekimlere fellowship adı verilen tıpta yandal araştırma eğitiminde bilgilerini aktarıyor" dedi.

'TÜRKİYE, RİNOPLASTİ ALANINDA CİDDİ BİR MERKEZ'

65 ülkeden yaklaşık 2 bin adet revizyonrinoplasti ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Hüseyin Balıkçı, “Günümüzde yaygın olarak kullandığımız bazı teknikleri uygulayıp, eğitimimize katılan yabancı hekimlere anlatarak kendilerini geliştirme şansı sunuyoruz. Eskiden bu tip iş arkadaşlığını Türk hekimler yurtdışına giderek kuruyor ve eğitimler alarak ülkeye dönüyordu. Ama artık Türk hekimleri, rinoplasti alanında yabancı hekimlere eğitim verir hale geldi. Türkiye, özellikle de rinoplasti alanında ciddi bir merkez" ifadelerini kullandı.

'ANTALYA, SAĞLIK TURİZMİNİN GÖZBEBEĞİ'

Türkiye'nin özellikle de Antalya'nın yabancı hasta ağırlamada çok uygun koşullara sahip olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Hüseyin Balıkçı, “Türkiye artık rinoplasti alanında ABD'den bile önde konuma geldi. Kliniğimizde 65 ülkeden, farklı milletleri ağırlıyoruz. Yurtdışından gelen hastalarımızın çoğu revizyon için bizlere başvuruyor. Türk hekimlerinin tecrübesine güvenerek, bizi tercih ediyorlar. Antalya hem ulaşım koşulları hem de konaklama alternatifleriyle sağlık turizmi için en doğru lokasyon. Bu nedenle de Türkiye ve özellikle de Antalya, sağlık turizminin gözbebeği konumunda" dedi.

'HASTALAR ESTETİK İÇİN GELİR ANCAK BURUN TIKANIKLIĞININ FARKINDA DEĞİLDİR'

Bangledeş asıllı olan ve Los Angeles'tan ameliyat için Türkiye'ye gelen 38 yaşındaki Ferdous Janatul'in de revizyon ameliyatı için kliniklerine başvurduğunu söyleyen Doç. Dr. Balıkçı, “Hastamızın yaklaşık 6 yıl önce olduğu burun estetiği ameliyatı oldukça başarısız geçmiş ve hayal kırıklığına uğramış. Nefes alma sorunları da devam edince geniş çaplı bir araştırma yaparak bize ulaştı. Burun ameliyatlarına başvuranların çoğu güzelleşmek için başvurmaktadır ancak burnundaki tıkanıklığı fark etmemektedir. Muayene esnasında bizler bunu tespit ederek, ameliyatta müdahale etmekteyiz. Bu şekilde hasta nefes alan bir burunla ülkesine dönmektedir" diye konuştu.

'NEFES ALMAYAN BURUN BAŞARISIZ BİR AMELİYATA MARUZ KALMIŞTIR'

Rinoplasti ameliyatının aslında fonksiyonel estetik burun ameliyatları olduğunu belirten Doç. Dr. Balıkçı, “Bizim için nefes almayan ancak güzel görünen burun, başarılı bir ameliyata maruz kalmamış anlamına gelmektedir. Burun ameliyatı esnasında burunu güzelleştirirken; eşzamanlı olarak burundaki fonksiyonları da iyileştirmekteyiz. Bu fonksiyonları bozan şeyler genellikle konkahipertrofisi (burun eti büyümesi) dediğimiz durumdur. Bazen alerjik rinite bazen de genetik geçişe bağlı olabilir. Yapısal da olabilmektedir" dedi.

HORLAMA, UYKU APNESİ, UYKU BOZUKLUKLARI GİBİ BİRÇOK PROBLEM DÜZENLENİYOR

Fonksiyonel bir burun için yalnızca nefes almasına dikkat etmediklerini de söyleyen Doç. Dr. Balıkçı, “Fonksiyonel bir burun, aynı zamanda ileride oluşabilecek akut ya da kronik problemi de önlemektedir. Horlama, uyku apnesi, uyku bozuklukları gibi birçok problemi düzenleyecektir. Sağlıklı bir burun, sağlıklı bir yaşam sürmemiz için elzem olduğu kadar da gereklidir. Güzel görünmesi de hedeflediğimiz şeylerden biridir" ifadelerini kullandı.

'TÜRK HEKİMLERİNİN BAŞARISINI ÜLKEMDEKİ HERKESE ANLATACAĞIM'

Los Angeles'tan Türk doktorlarının başarısını duyduğu için hiç düşünmeden Türkiye'ye geldiğini söyleyen Ferdous Janatul ise “Hem nefes alan hem de görsel olarak güzel görünen bir buruna sahip olmak için bu kadar yol geldim. Bu tip ameliyatlar için referans almak çok önemli. Ben, Hüseyin Bey'i sosyal medyadaki olumlu yanıtlar sayesinde buldum. Dünyanın birçok ülkesinden hastaya sahipti. Bu hastaların bazılarıyla internet üzerinden iletişime geçtim ve referanslarını aldım. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Türklerin misafirperverliğini ve Türk hekimlerinin başarısını ülkemdeki herkese anlatacağım" şeklinde konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi