AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi'nden birinci olarak mezun olan Nurniran Pınar, Viyana'da Richard Wagner Konservatuarı'nda lisans eğitimine devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret eden Nurniran Pınar, “Akdeniz Üniversitesi bayrağını Viyana'da gururla dalgalandırıyorum" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi'nden 2021 yılında birinci olarak mezun olan Nurniran Pınar, eğitim hayatına Avusturya'nın başkenti Viyana'da Richard Wagner Konservatuarı'nda devam ediyor. Lisans birinci sınıfı yine sınıf birincisi olarak tamamlayan Nurniran Pınar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret ederek, bugüne kadar verdiği destek için teşekkür etti.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NİN YERİ BENİM İÇİN AYRI

Antalya'nın ve Akdeniz Üniversitesi'nin yurt dışında tanındığını söyleyen Nurniran Pınar, “Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi benim hayat çizgim, kendi yazdığım kaderim oldu. Profesyonel müziğe burada kucak açtım, burada aldığım altyapıyla konserler verip, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıp ödüllerimle vatan toprağım Türkiye'mi ve okulum Akdeniz Üniversitesi'ni dünya ülkelerine tanıttım. Katıldığım bu yarışmalar sayesinde üniversite eğitimime Viyana'da devam ediyorum. Richard Wagner Konservatuvarı'nda, Hafez Babashahi'nin piyano sınıfı öğrencisi olarak Lisans 1'i de sınıf birincisi olarak tamamladım. Akdeniz Üniversitesi'nin yeri benim için ayrı" dedi.

AKTİFLİĞİ HOCALARINI ŞAŞIRTTI

Viyana'da okul hayatıyla ilgili bilgiler paylaşan Nurniran Pınar, “Viyana'da bu sene ilk yılım olmasına rağmen dolu dolu, müzikle, konserlerle, etkinliklerimle zenginleşmiş bir biçimde geçti ve devamında da üstüne katlanarak ilerleyecek. Viyana'da tanıştığım müzisyenlerin, hocaların, arkadaşlarımın söyledikleri nezdinde, ilk yılıma göre bu kadar aktif olmam onları şaşırtan bir unsur oldu. Ama Viyana gibi sokakları sanat kokan, operaları büyüleyen bir yerde aktif olmamak, gördüklerimi, yaşadıklarımı müzikle seyircilere yansıtamamak mümkün değil. Bu sebeple eğitimim ve sanat çalışmalarım son gaz devam ediyor" şeklinde konuştu.

SANATÇILIĞI AİLE YADİGARI

Müzisyen bir aileden geldiğini anlatan Nurniran Pınar, “Ne mutlu ki müzisyen, hayat damarlarında sanat gezen bir aileye doğdum" dedi. Hedeflerinden bahseden Nurniran Pınar, “Müziğe başladığım andan itibarenki ilk hedefim; imanlı, ahlaklı, dürüst ve müziğiyle dünya barışına katkı sağlayacak bir müzisyen olmaktı. Hedefime aynı sahneyi paylaştığım ablam Nurnilay, bateri konusundaki deneyimiyle bana yol gösteren annem Nurcan'ın desteğiyle, aile birliği içinde adım adım ilerliyorum. Okulumdaki yoğunluk el verdikçe yıl içerisinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde abam Nurnilay ile birlikte kurduğumuz 'Duo Sis' grubumuzla 2-3 ayda bir periyodik bir şekilde konser veriyoruz" diye konuştu.

LİSE HAYATI ÖDÜLLERLE DOLU

Nurniran Pınar, Rusya'da düzenlenen Murad Kazhlaev Piyano Yarışmasında birincilik ödülü, 5. Uluslararası Mozart Akademi Piyano Yarışması'nda birincilik ödülü, 3. Uluslararası Edelweis Piyano Yarışmasında ikincilik ödülü, Azerbaycan-Bakü'de düzenlenen 1. Uluslararası Akademik, Halk ve Caz Müziği Sanatçıları Müzik Yarışması üçüncülük ödülü kazandı. DHA

Editör: Haber Merkezi