Antalya Valisi Ersin Yazıcı Serik Karıncalı Mahallesi'nde pamuk hasadına katıldı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Serik'te bir dizi ziyarette bulundu. Serik'te pamuk tarlaları ve seraları ziyaret eden Vali Yazıcı Karıncalı Mahallesi'nde pamuk hasadına katıldı. Yazıcı ANTBİRLİK Çandır Pamuk İşleme Tesislerini de ziyaret etti.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın Serik ziyaretine, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, Karıncalı Mahalle Muhtarı Zafer Yılmaz da eşlik etti.

“40 Bin Dekar Alanda Pamuk Ekimi Yapıldı”

İlk ziyaretini Karıncalı Mahallesi'ne yapan Vali Yazıcı mahalle muhtarı Zafer Yılmaz'ın pamuk ekili tarlasında pamuk hasat makinesine çıkarak pamuk hasadında bulundu. Elleriyle topladığı pamukları inceleyen Antalya Valisi Ersin Yazıcı pamuk ekilişi ve hasadı ile ilgili şunları söyledi; “Bugün Serik'te Pamuk hasadındayız. ANTBİRLİK kuruluşumuza ait pamuk hasat makinesi ile pamuk hasadımızı gerçekleştirdik. Bu sezon Antalya il genelinde yaklaşık 40 bin dekar alanda pamuk ekimi yapıldı. Ülkemizde üretilen pamuğun yaklaşık yüzde 2'si Antalya bölgemizde üretiliyor. Eskiden pamuk elle toplanıyordu tabii şu andaki makinelerle hızlı bir şekilde zaman kaybetmeden hasat yapılabiliyor. İl genelinde ekilişi yapılmış olan 40 bin dekarlık alanın bu makineyle yaklaşık 30 gün içerisinde hasadını yapıp tamamlamış olacak. Pamuk hasadı çiftçilerimize hayırlı olsun.”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindekiler daha sonra biber ekili seraları ziyaret etti. Vali Yazıcı’nın Serik tarım ziyaretlerinde son durağı ANTBİRLİK Çandır Pamuk İşleme Tesisleri oldu.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi