Tekeli Ortaokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi.

Tekeli Ortaokulu öğretmenleri Özlem Yıldız, Yıldırım Yıldız, Sezer Mutlu, Özlem Kaya, Elvan Bahçivan ve Serdar Bahçivan tarafından hazırlanan; sunuculuğunu 8/B sınıfı öğrencileri Ece İrem Yılmaz yapmış olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bu millet uğruna canını veren, ebediyete intikal eden tüm Türk büyükleri ile aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Programın başında Türkçe öğretmeni Yıldırım Yıldız günün anlam ve önemi ile ilgili; “Tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Destanımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış ve bu şanlı zafer, eşsiz bir yönetim biçimi olan cumhuriyetle taçlandırılmıştır.” dedi

Akabinde Tekeli Ortaokulu 8B sınıfı öğrencisi Yağmur İnceburun, 8C sınıfı öğrencisi Ezgi Koca, 8D sınıfı öğrencisi İrem Hisarkaya’nın okudukları şiirlerle duygulu anlar yaşandı. Özel eğitim sınıfı öğrencilerinin söylediği Cumhuriyet Şarkısı, Cumhuriyet’in ilan edilişinin coşkusunu tüm okulda yaşattı.

Programın ilerleyen bölümlerinde 6A ve 6D sınıfı öğrencilerinin hazırlamış oldukları oratoryo gösterileri programı renklendirdi. Öğrencilerinin hep bir ağızdan söylediği “10. Yıl Marşı” tüm okulda muhteşem bir coşku oluşturdu.

Daha sonra Ahenk Projesi kapsamında geçtiğimiz hafta okulda gerçekleştirilen Türkiye geneli deneme sınavında 5., 6., 7. ve 8. sınıflarda Türkiye genelinde, ilde ve ilçede dereceye giren öğrencileri okul idaresi başarı belgeleri ile ödüllendirdi.

Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan Cumhuriyet’in 99. Yıl dönümü sebebi ile düzenlene etkinlikte şunları söyledi; “Bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.

Atatürk, Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Her hafta olduğu gibi bu haftada da başarı gösteren öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerimi başarılarından ötürü tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin her durumda destekçisiyiz. Onları yüreklendirmek için planlı çalışmalarımız devam ediyor. Düzenli ve disiplinli çalışmanın karşılığında başarı kaçınılmazdır. Tekeli Ortaokulu her zaman başarının peşindedir. Emeği geçen tüm öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlarıma ve kıymetli velilerime teşekkür ediyorum.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi