TFF 2. Lig Kırmızı Grup 14. hafta maçında, Serik Belediyespor konuk olduğu Zonguldak Kömürspor’a 2-1 mağlup oldu.

Pazar günü saat 14.00’da Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda oynan müsabakayı Hakem Necati Selçuk Şahin yönetirken, yardımcılıklarını Haydar Avcı ve Faruk Yiğit yaptılar.

Müsabakanın 14. dakikasında gelişen Zonguldak Kömürspor atağını Serik defansı korner ile kesti. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşuna altı pasın köşesinde yükselerek topu kafayla Serik Belediyespor filelerine gönderen Mevlüt Çelik’in golü ile ev sahibi 1-0 öne geçti.

Golden sonra ikinci gol için yüklenen Zonguldak Kömürspor’un ataklarını savuşturan Serik Belediyespor maçta dengeyi sağladı. Serik 30. Dakikada atak yönüne göre ceza sahası dışında sağ tarafta bir frikik kazandı. Topun başına geçen Harun Kavaklıdere topu doğrudan kaleye gönderdi ve maçta eşitliği sağladı 1-1.

Bu golden hemen sonra gelişen Zonguldak Kömürspor atağında ceza sahası içinde vurulan sert şutu kale çizgisinden çıkaran Serik Belediyespor kalecisi İbrahim Demir mutlak bir golü önledi. Ev sahibi ekibin bu pozisyondan sonra geliştirdiği bir atakta top direkten döndü ve ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Müsabakanın ikinci yarısında ev sahibi Zonguldak Kömürspor galibiyet için yüklenirken; ilk yarıda Serik’in beraberlik golünü bulduğu yerden bir serbest atış kazandı. 56. Dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içine gönderilen topa yüksel oyuncuların yaptığı hareket sonrasında hakem Necati Selçuk Şahin penaltı noktasını gösterdi. 58. Dakikada topun başına geçen Hakan Çevik'in kullandığı penaltı vuruşunu Serik Belediyespor kalecisi İbrahim Demir kurtardı ve eşitliğe izin vermedi.

2. Gol 76’da Geldi

65. Dakikada Zonguldak Kömürspor’lu Ercüment Eray Ataklı'nın serbest vuruş kullanmasında sonra Embiya Ayyıldız topa yükseldi ancak top direğin üstünden dışarı çıktı.

Dakikalar 76’yı gösterdiğinde ev sahibi ekipten Fatih Bektaş rakiplerini geçerek sağ taraftan ceza sahasına girdi. Bektaş’ın ceza sahası çizgisi ile ceza yayı çizgisinin kesiştiği noktadan yerden vurduğu sert şut ağlara gidince ev sahibi takım Serik karşısında 2-1 öne geçti.

Golden sonra gelişen Serik Belediyespor atakları beraberlik golünü getirmeyince müsabakayı Zonguldak Kömürspor 2-1 kazanarak haftayı 3 puanla kapadı.

Maç sonunda 23 puanda 6. Sırada kalan Serik Belediyespor gibi play off mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor puanını 23’e çıkararak Serik’in hemen arkasında averajla 7. Sıraya yerleşti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi