Serik’e İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yedinci bağımsız anaokulu geliyor.

Serik Akçaalan İlkokulu'nun yanına 8 derslikli ‘Bağımsız Anaokulu’ yapılacak. Toplam inşaatı Bin 320 metrekarelik alanı kaplayacak olan anaokulunun ihalesi 23 Kasım Çarşamba günü yapılacak.

Zemin artı 1 kat toplam 2 kattan oluşacak olan 8 derslikli Anaokulu yer tesliminden itibaren 240 gün içinde bitirilmiş olacak. Şartnameye göre yaklaşık 8 ayda bitmesi planlanan Anaokulu inşaatının 2023'ün başlarında başlayarak 2023-2024 eğitim öğretim sezonunun ilk yarısında bitirilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilmesi bekleniyor.

4 Anaokulu Faal Diğerleri Devam Ediyor

Serik’te şu anda Kazım Karabekir Anaokulu, Mustafa Nazmi Güven Anaokulu, Serik Anaokulu, Selçuklu Anaokulu okul öncesi öğrencileriyle eğitim öğretimlerini sürdürüyorlar.

Hacı Ayfer-Mehmet Ali Yılmaz Anaokulu’nun ise Aralık ayı itibariyle eğitme öğretime başlaması bekleniyor. İnşaatı süren Belek Anaokulu’nun ise önümüzdeki dönemde tamamlanması hedefleniyor.

Akçaalan’a yapılacak 7. Bağımsız Anaokulunun ihalesinin sonrasında ise 2022 yıl sonunda kadar Serik’e 2 adet daha Bağımsız Anaokulu yapılması gündemde. Bu anaokullarında birisini Gedik Mahallesine dirgenin ise Kadriye Mahallesi’ne yapılması planlanıyor.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi