SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor'da, futbol sorumlusu Nuri Şahin, ligde kadrosunda bulunan 25 oyuncuya şans verirken ABD'li forvet oyuncusu Haji Wright ile sol bek Güray Vural vazgeçilmezleri oldu.

Tüm dünyada olduğu gibi Süper Lig'e de Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası maçları için ara verildi. Antalyaspor'un ligin 14'üncü haftasında deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçı ise İstanbul'da yaşanan patlama nedeniyle ertelendi. Ligde BAY geçtiği hafta ile 12 maçta yeşil zemine çıkan kırmızı beyazlı ekip son 3 maçını kazanarak hanesine 9 puan yazdırarak araya 16 puanla 11'inci sırada girdi.

25 OYUNCU ŞANS BULDU

Antalyaspor'un genç futbol sorumlusu Nuri Şahin kadrosunda bulunan tam 25 oyuncuya şans verdi. Şahin, en çok süreyi ABD'li forvet oyuncusu Haji Wright'a verirken, en az süreyi ise 18 yaşındaki genç orta saha oyuncusu Mustafa Erdilman'a verdi. Nuri Şahin, Amar Gerxhaliu, Ataberk Dadakdeniz ve Kağan Arican'ı kadroya almasına rağmen hiç sahaya sürmedi. Takım kadrosunda yer alan Erkan Eyibil ile Mevlüthan Ekelik ise hiçbir lig maçında 21 kişilik listeye dahil edilmedi.

HAJİ WRİGHT VE GÜRAY VAZGEÇİLMEZ

Akdeniz ekibinde futbol sorumlusu Nuri Şahin, ligde oynadıkları 12 maçta Haji Wright ve Güray Vural'dan vazgeçmedi. Kırmızı beyazlıların genç golcüsü Wright, 12 maçta sahaya çıkarken 1050 dakika sahada kalarak 9 gol ve 1 asistlik performans ortaya koydu. 24 yaşındaki golcü oyuncu, ligde 13 golü bulunan Fenerbahçeli Enner Valencia'nın ardından gol krallığında ikinci sırada yer alıyor.

Kırmızı beyazlıların 34 yaşındaki deneyimli sol bek oyuncusu Güray Vural da Şahin'in 11'e ismini ilk yazdığı oyuncular arasında yer alıyor. Vural, kart cezalısı olduğu ve oynayamadığı Alanyaspor maçı dışında bütün maçlara ilk 11'de başlarken 981 dakika sahada kaldı. Güray Vural, 11 maçta sahaya çıkarken 2 gole imza attı. Tecrübeli oyuncu attığı 2 golü de 4-2 kazanılan Fatih Karagümrük maçında kaydetti. Antalyaspor'da Haji Wright ve Güray Vural'ı 967 dakika sahada kalan Bünyamin Balcı ve 849 dakika ile Fernando Martins takip etti. (DHA)

Editör: Haber Merkezi