Milli Eğitim Müdürü Sayın İkram Ekiz Cumalı’da öğrencilerle kitap okudu.

Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında, Cumalı Ortaokulu ve Cumalı İlkokulu’nu ziyaret eden Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz öğrencilerle buluştu ve onlarla birlikte sınıflarında kitap okudu.

Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ilk olarak Cumalı Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ekiz burada, öğretmenler ve 8. sınıf öğrencileri ile birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Öğretmenler odasında öğretmenlerle de sohbet eden Ekiz’e Cumalı Ortaokulu Müdür Mustafa Var ve idareciler eşlik etti.

Daha sonra Cumalı İlkokulu’nu ziyaret eden Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz burada Okul Müdürü İbrahim Şanlı, Cumalı Ortaokulu Müdür Mustafa Var ile birlikte öğretmenlerle sohbet etti.

AHENK Projesi

Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen AHENK Projenin konusu Antalya'daki ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttıracak çalışmalarla ilgili süreci yürütmek, izlemek ve değerlendirmek olarak özetleniyor.

Projenin gerekçesi ise öğrencilerin sosyokültürel yapısına uygun, milli, manevi ve evrensel değerlerle bağdaşır nitelikte, yeniliğe ve öğrenmeye açık, topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak.

Projenin amacı çağın becerileri ve insani değerlerle donanmış, girişimci çalışmalar ile fark oluşturan bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek olarak belirlendi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi